Не се скатавай. Предизвикай уикенда!

Тия упражнения няма да се направят сами!
Не се скатавай. Предизвикай уикенда!

Не е ли прекрасно, че дългоочакваната неработна част от седмицата най-накрая настъпи и ще можеш да я прекараш неработейки? Да, обаче има един куп упражнения, които, ако не си ти, ще останат ненаправени. Представи си ги като всичките онези вредни неща, които ядеш, защото все някой трябва да я свърши тази работа.

Ето защо много бихме искали да те предизвикаме да комбинираш полезното с неприятното и да свършиш малко жизнеутвърждаваща работа тези дни. Не, не отлагай за следващия уикенд, защото за тогава сме ти предвидили още гад... неземни прелести и току-виж удоволствието ти дошло в повече.

Намеренията ни спрямо теб са повече от семпли, но недей да бъркаш понятието с "лесни". На първо време много добре се запознай с ето това упражнение:

Чудесно е, нали? Целта ти за следващите има-няма 48 часа е да направиш точно 96 повторения от него. Ако заниманията по математика за заслужили вниманието ти в училище, вече знаеш, че това прави приблизително по две повторения за всеки час от уикенда. Няма да ти се месим в планирането на работата, т.е. оставяме изцяло на твоята преценка кога и как ще си я свършиш. Можеш да я направиш наведнъж, на два пъти, на 10 пъти или на 96 пъти. Единственото, за което настояваме, е до 24:00 часа на неделния ден, всичките повторения да са изпълнени.

Всъщност, има и още нещо – много е важно да държиш коремните и седалищните си мускули стегнати през цялото време, докато тренираш. Така ще си осигуриш максимална стабилност и ще редуцираш вероятността от болки в кръста до минимум. Няма да попречи и да си припомниш точно как се правеха лицеви опори. Ако поради някаква злощастна причина не можеш да правиш лицеви, прави само гъсеничките (inch worms). Важното е бройката да бъде 96.

Не се скатавай. Предизвикай уикенда!  

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май