Кросфит с половин тяло

Клеутон Нунес е с ампутирани крака, но може да скача
Кросфит с половин тяло

Съдбата измисля странни начини да покаже на хората от какво са направени. Един ден си безгрижен 29-годишен шампион по таекуондо в зенита на кариерата си. На следващия ден един мотоциклет пресича на червено и те изпраща да балансираш върху тънкия конец, който се люлее между живота и смъртта. Будиш се 32 дни по-късно и постепенно започваш да осъзнаваш, че си останал половин човек. Сигурно никога повече да не стъпиш на крака, просто защото тях вече ги няма. И все пак...

Днес Клеутон Нунес вече не се занимава с таекуондо, но пък за сметка на това е щастлива глава на семейството си и се радва на новооткритата си страст – параолимпийски кану-каяк. Може да се изправя и да вдига дъщеричката си на ръце, благодарение на специални протези, чието разработване е финансирал сам. Бихме могли да заключим, че бразилецът е успял да си пооправи живота.

За него постигнатото никак не е достатъчно обаче. Затова преди няколко месеца той решава, че ще започне да се занимава с кросфит. Отива в CrossFit SP в Сао Пауло и от вратата заявява, че не желае каквото и да било специално отношение. Темпото му не е като на другите трениращи, но съвсем скоро Клеутон открива начини да адаптира упражненията спрямо собствените си възможности.

Бидейки най-голямата зала за кросфит в Южна Америка, CrossFit SP е и най-многобройният участник в Crossfit Games Open. Това са своеобразните квалификации за регионалните кросфит състезания, които пък водят към елитното съревнование на най-добрите измежду най-добрите – Crossfit Games. Един от записалите се е Клеутон Нунес. В историята му, за която разбрахме от Breaking Muscle, има и клипове от участието му в тренировката 13.2, която се състои от изпълнението на колкото се може повече кръгове от:

5 повторения на военна преса с 52 кг

10 повторения на мъртва тяга с 52 кг

15 скока на кутия с височина 61 см

Сигурно ви е интересно да видите как точно се случва това, при положение, че атлетът няма крака, затова няма да ви дразним с повече приказки:

Ако все още не сте открили вдъхновението за себе си, харесайте ни във фейсбук и ще се постараем регулярно запознаваме с други хора, които прескачат предела на невъзможното. 

 

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май