Звезден фитнес пример: Ана Пакуин

За една енергична блондинка
Звезден фитнес пример: Ана Пакуин

Симпатичната Ана Пакуин има поне няколко причини да се гордее със себе си. Да започнем оттам, че още през 1993 година, на невръстната 11-годишна възраст, тя спечели Оскар за поддържаща роля в лентата на Джейн Кемпиън "Пианото". Заслужено, по наше скромно мнение.

Докато въртеше срамежливо в ръчичките си златната статуетка и се усмихваше чаровно, русата кукла все още не можеше да осъзнае защо е получила признанието на американската филмова академия.

Днес Пакуин има солидна кинокариера зад гърба си, а ролята й на изкусителната Снуки във вампсериала "Истинска кръв" й спечели широка популярност и многобройни фенове. Както и секси съпруг в лицето на екранния й партньор Стивън Мойер.

Що се отнася до външния й вид, тук вече имахме възможността да ви убедим, че Ана не си губи времето в празни приказки. Обратното, спортува редовно и самоотвержено.

Основната й фитнес мотивация все пак остават... "крайно късите шорти и секси потник", които често е принудена да носи на снимачната площадка.

"Ако ви се налага да работите по цял ден, облечени в дрехи, които едва прикриват тялото ви, и вие ще сте упорити в тренировките", коментира с чувство за хумор госпожа Мойер.

За себе си признава още, че винаги е била постоянна в спортуването, но не си позволява крайности относно здравословния начин на живот. "Не трябва да забравяме, че не сме суперчовеци. Не е разумно да се прави всичко на всяка цена", разсъждава чаровницата.

Тренировката

Любимият спорт на блондинката е боксът, който практикува няколко пъти седмично: "Толкова е забавно. Загрявам с подскоци на въже и продължавам с програма, специално създадена за мен от професионален инструктор".

Освен това Пакуин посещава класове по хот-йога, за които твърди, че са малко "психо" и създават усещането за предстояща смърт... Но ги харесва, защото наистина вършат работа.

В случай, че и вие искате да пробвате гореща йога, по-добре първо се запознайте с това предизвикателство тук.

Храната

Сладката вампирка се опитва да се храни добре и балансирано, с много зеленчуци и плодове в менюто си. Обаче никак не е фен на диетите.

"Смятам, че повечето хора не са способни да спазват стриктен режим за продължителен период от време. Виждала съм редица ентусиасти да се провалят в иначе амбициозните си намерения.

Диетата ще ви свърши работа, ако ви предстои специален повод или събитие. С две думи: ако ви се налага да свалите няколко килограма в кратък срок. Но тя все пак не е добра стратегия за контрол на теглото", твърди красавицата.

"Мисля, че има огромна разлика между това да изглеждаш добре и наистина да живееш здравословно. Нещо повече: наблюдавам странна тенденция напоследък. Когато някой види, че си отслабнал, веднага се провиква отдалече: "О, боже, изглеждаш невероятно!", без да се замисли за причината за вталената ти фигура.

Ами, ако са ти извадили сливиците и не си ял нормално с дни? Или пък си на течности цяла седмица? Това са все хипотетично възможни причини за отслабване, но никой няма да ви излъже, че са здравословни," заключва Ана.

И на последно място: госпожа Мойер не обръща голямо внимание на кантара, макар че има такъв вкъщи: "Искрено и лично, харесва ми да го заобикалям отдалече. Истината е, че кантарът не може да ви каже колко точно тежите. Той не отчита съдържанието на вода в тялото и покачването на мускулна маса. По-добре се доверете на биологическия си, "телесен" часовник – вие много добре знаете колко килограма сте, както и дали се чувствате добре в кожата си", казва още тя.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май