Запазете добрата си форма!

С разнообразие и постоянство
Запазете добрата си форма!

Всичко е добре, когато свършва добре, нали? След усилени тренировки и разумен хранителен режим, вече имате страхотна фигура, достойна за възхищение. Нашият съвет – не я губете!

Истината всъщност е, че ви предстои най-трудната част – да задържите постигнатите резултати... до края на живота си или поне максимално дълго. Ще се опитаме да ви помогнем в предстоящото изпитание с няколко кратки съвета. Успех!

Вкарайте "интрига" в тренировките

Уверихте се, че няма по-адаптивно нещо от човешкото тяло. Способни сте да го научите на всичко: да катери планини, да плува, да скача, да кара колело, да застава на челна стойка. Неслучайно е и най-редовният участник в реалити предаванията.

Проблемът е, че рутината не му се отразява особено добре. За това не го отегчавайте с едни и същи движения, а тъкмо обратното - изненадайте го с разнообразна фитнес програма. Съчетайте кардио тренировката си с пилатес, например. Или разнообразете тренировката с тежести, като отидете да потанцувате след нея. Ще се учудите колко добре ще ви се отрази тази смяна на физическата активност.

Още малко за здравословните навици

Вероятно си давате сметка все пак, че без редовни тренировки ще се сбогувате с перфектната си фигура доста бързо. Можете да си позволите да тренирате за по-кратко, но се старайте да не пропускате посещение в залата. Повече от два свободни дни подред е опасна тенденция, която може отново да ви върне в капана на старите навици. А последните не са особено здравословни, доколкото помните, нали?

Не забравяйте още, че тялото ви трябва да бъде добре хидратирано. Всеки път, когато почувствате глад, пийте вода. Понякога чувството за глад е преди всичко сигурен знак, че сте дехидратирани.

Винаги дръжте в чантата си и здравословна храна - любим пресен плод, пакетче ядки или сушени плодове. Това е най-сигурният начин да се справите с вкусните изкушения наоколо вас.

Проверявайте теглото си веднъж на около две седмици, за да разберете как се справяте с поддържането му. Имайте предвид обаче, че някои електронни кантари имат способността да "откачат" от непрекъсната употреба, така че не им обръщайте твърде много внимание. Веднъж свикнал със здравословен начин на живот, организмът ви сам ще усети промяната в теглото и ще включи предупредителен сигнал.

Нова цел, нова посока

Хубавото на живота е, че всеки ден можеш да се събуждаш с нова цел. Да си измисляш нова посока и да я следваш, докато не достигнеш крайната точка или не ти омръзне.

Веднъж постигнали перфектната форма, потърсете ново предизвикателство - изкачете висок връх, скочете с бънджи. Така всеки път, разширявайки границите на тялото си, разширявате и тези на ума. Резултатът: пълноценен ден и нови емоции.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май