Да разплачеш присмехулник

Тренировки за смях, сълзи, и много, много пот....
Да разплачеш присмехулник

Много се смяхте, когато прочетохте за бърпито, нали? Ами, че то си звучи смешно. Но така, както животът е радост и тъга, така бърпито може да бъде смях и сълзи, или поне със сигурност пот.

Ако смятате, че е крайно време да влезете във форма за лятото и/или да подобрите издръжливостта си, ние ви предизвикваме! Нямаме никакво намерение да отнемаме много от ценното ви време, защото знаем, че животът навън кипи и освен това си имате достатъчно други задължения.

Изтеза... предизвикателството, което сме ви подготвили, се състои от три много прости и кратки тренировки, включващи единствено бърпита, и подходящи за изпълнение в усамотението на вашия дом. И така:

Тренировка А: Имате да направите 50 бърпита за минимално време. В началото ще ви е невъзможно да ги изпълните наведнъж, затова почивайте колкото и когато ви е наложително, но без да злоупотребявате. След приключването на 50-тото повторение си засечете времето и се опитайте да го подобрите на следващата тренировка.

Тренировка Б: Имате три минути, в рамките на които трябва да направите колкото е възможно повече бърпита. След изтичането на въпросното време, просто си полежете на пода и ридайте възможно най-тихо. Целта ви за следващия път ще е да подобрите постижението си.

Тренировка В: Пуснете си хронометъра и преди първата минута да е изтекла, направете едно бърпи. В рамките на втората направете две. В третата изпълнете 3 броя и така, докато не можете да изпълните необходимия брой бърпита за съответната минута. Първоначално може и да ви е скучничко, но нещата бързо ще станат интересни. Изчислете колко броя сте направили и следващия път се постарайте да направите повече. Това е най-продължителната тренировка и затова ви препоръчваме да я изпълнявате в деня от седмицата, в който сте най-свободни.

Имате на разположение един месец, в който ще тренирате 3 пъти седмично. Предвидете си поне един ден за почивка между отделните тренировки. Подходящи варианти са (А)понеделник – (Б)сряда – (В)петък или (А)вторник – (Б)четвъртък – (В)събота. Ако съботата ви е почивен ден, вероятно ще предпочетете втория вариант, тъй като последната сесия е най-времеемка.

И помнете, че този, който се смее последен, винаги е бърпито. Пред него всички ние сме малки купчинки пот и сълзи...

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май