Бодибилдинг в разцвета на... старостта

Доктор Чарлз Югстър е на 93 и тренира, за да привлича вниманието на 70-годишните мацки
Бодибилдинг в разцвета на... старостта

Запознайте се с дядо си Чарлз Югстър, който живее в Англия. Преди около 6 години той започва да тренира с тежести. Но не, защото се чуди какво да прави по цял ден или в името на едно по-добро здраве. Той е мотивиран от безкрайната си суета. Или както той самият казва: "Идеята е да накарам секси мацките на по 70 да се обръщат след мен на плажа".

На младини Чарлз спортува активно в качеството си на състезател по гребане. За съжаление, атлетическата му кариера е прекъсната от има-няма 30 години работа в зъболекарски кабинет. В един хубав ден към края на 80-те си години докторът застава пред огледалото и това, което вижда, никак не му харесва. Тялото му е отпуснато и тежи доста повече от нормалното за ръста му. Решението идва изключително бързо и той прекарва една сериозна част от следващите шест години в залата, тренирайки под ръководството на бивш Мистър Вселена. BBC News пишат, че на едно скорошно състезание той успява да направи 57 кофички и 61 набирания за по 45 секунди, но с цялото ми уважение към господина намирам една подобна бройка за крайно преувеличена. По-важното е, че Чарлз продължава да участва в състезания по гребане и взима златото на една немалка част от тях.

Get Adobe Flash player

Много ми хареса начинът, по който доктор Югстър описва бодибилдинга на стари години. За него той е като замяната на стара кола за нова. Колкото по-поддържана е старата кола, толкова по-лесно ще я замениш за новата. Занемариш ли превозното си средство обаче, обновяването му определено ще ти излезе солено.  

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май