Rip Core FX: Въжето, което гори най-много калории

За съжаление, все още не е у нас
Rip Core FX: Въжето, което гори най-много калории

Бихте искали да прекарвате по-малко време в залата и въпреки това да постигате същите резултати, както до сега?

Е, вашето желание може би скоро ще бъде осъществено. Новият фитнес уред, върху който сега ще фокусираме вниманието ви, гори над 400 калории само за 20 минути, както твърдят създателите му. Звучи почти като магия, а?

Разчупете традиционната тренировка

Изненада или не, Ripcore FX е еластично спортно въже, дълго около 3 метра и половина, което може да бъде прикрепено към неподвижен стълб или повърхност със статична дръжка или пръстен.

Закрепването става чрез карабинер, което значително улеснява използването на въжето както в зала, така и у дома или дори на открито.

За да го използвате, трябва само да го дърпате в различни посоки, като по този начин работите върху мускулите на цялото тяло и подобрявате стойката си.

Натоварването се създава чрез съпротивление – има въжета с различни нива на обтягане. По-разтегливите се използват от начинаещите и при кардио занимания, а по-стегнатите – от напреднали атлети и за концентрирано напрежение в мускулите.

Забавното в случая е, че уредът може да бъде използван едновременно от няколко човека (максимум осем) – към професионалните стълбове за зали се добавя пръстен и към него се прикрепят допълнителни въжета.

Иновативността на Ripcore FX се крие в това, че дава възможност за изключително разнообразни програми. То позволява не просто движение в една равнина, а истинска 3-D-тренировка, тъй като могат да се изпълняват комбинации, пресъздаващи до голяма степен натоварването ни по време на най-обикновени ежедневни занимания.

Специално приспособление позволява да закачите края на въжето за крака си и да правите напади и клекове.

Разбира се, въжето може да се използва за различни упражнения, натоварващи ръцете, като сгъване за бицепс или разгъване за трицепс, както и за укрепване на гърба. Това става още по-ефективно с помощта на специален лост, който се прикрепва към еластичната връв.

Основното при този тип тренировка е, че при почти всяко движение се напрягат коремните мускули и голяма част от гърба и гърдите, при това почти без да усещате. А работата върху повече мускулни групи означава повече изгорени калории и това всъщност е едно от основните достойнства на новия уред.

След като замените комбинацията от упражнения с тежести и интензивно кардио, с ластичното въже може значително да разнообразите редовната си фитнес сесия.

Ripcore FX и системата за използването му е развита от американски фитнес експерти от Аспен, щата Колорадо. Основният му създател, Пийт Холмън, отрича изобретението му да е магическо, като твърди, че последното е по-скоро... идеално.

"Перфектната фитнес програма позволява на човек да гори максимум калории при минимален риск от травми. В същото време тя подготвя тялото за нормални движения от ежедневието. Това прави и Rip Core FX.", допълва Холмън не без гордост.

Освен в САЩ, ластичното въже стъпи и във Великобритания, а ние вероятно ще трябва да почакаме, преди да го пробваме лично и у нас.

ключови думи:
въже кардио тренировка

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май