8 прости упражнения, които ще ви поддържат във форма

8 прости упражнения, които ще ви поддържат във форма

Всеки от нас иска да задържи формата, която е постигнал след дълга и усилена тренировъчна програма, а не да загуби всичко, което е постигнал само за няколко седмици. Ето няколко прости упражнения, които ще ни държат във форма за по-дълго време.

Лицева опора. Тя натоварва гърдите и от части ръцете, рамената и гърба. По-напредналите в упражненията може да си сложат тежест на гърба докато правят упражнението. Правете 3-4 серии между 20 и 30 повторения.

Вдигане на дъмбели над главата. Това упражнение помага за заздравването на вашите ръце и също така натоварва цялото тяло. Застанете с крака разкрачени, колкото са ви широки раменете и след това вдигнете дясната ръка, а после лявата. Направете 3 серии по 10 повторения на ръка.

Набирания. Това упражнение е едно от основните. То е важно за плувците, катерачите и за другите спортове, където силата на горната част на тялото е важна. То натоварва най-вече бицепса, трицепса, гърдите и гърба. Направете 4 серии по 20-30 повторения.

Гребане. Това упражнение е много важно, особено за тези, които прекарват голяма част от деня си в седнало положение. Най-лесно може да се направи във фитнеса на специалните уреди за гребане. Направете 3 серии по 15 повторения.

Клекове. Няма по-добро упражнение за долната част на тялото от най-естественото човешко движение - сядането и ставането. Клековете натоварват всеки един мускул в краката ви. Правете 4 серии по 20-30 повторения.

Вдигане на дъмбел с двете ръце. Хванете дъмбел, който не ви е много тежък, и го вдигнте с двете си ръце пред вас докато не стигне нивото на лицето ви. Направете 3 серии по 15 повторения.

Мъртва тяга. Бъдете внимателни към това упражнение, то може да ви контузи. Но е много добро, защото развива голяма част от мускулите. Направете 3 серии по 20 повторения.

Разкрачка. Това упражнение за крака е много добро, защото натоварва бедрада и седалищните мускули. Вървете напред като всяка крачка ви е напът. Направете така 3 серии по 30 метра.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май