61 лицеви опори за 60 секунди върху медицински топки

Идея си нямате за какво говорим? И ние нямахме, преди да видим видеото и да научим, че това е световен рекорд по сложни лицеви опори
61 лицеви опори за 60 секунди върху медицински топки

На пръв поглед Ейприл Калдерон е най-обикновена американка, родена във Флорида. Само на 24 години е, обича спорта и е успяла да го превърне в професия: мениджър е на 3 фитнес зали.

Необикновеното в Ейприл е, че може да прави лицеви опори, балансирайки върху медицински топки. И ги прави толкова добре, че преди няколко месеца в Чикаго успя да изпълни 61 от сложните лицеви опори за 1 минута. А това е рекорд, който предстои да бъде вписан в т. нар. Книга за алтернативни рекорди (Book of Alternative Records), която допълва популярната Книга на рекордите на Гинес.

Самите лицеви опори се изпълняват върху 3 топки: по една под всяка ръка, а третата остава под краката. Съвсем очевидно, упражнението е с висока степен на трудност и изисква сериозна подготовка и целенасочени тренировки.

776584Get Fit 4 CharityГоспожица Калдерон споделя, че й е отнело доста време и практика, докато усвои движението, балансирайки върху топки.

Атлетката обяснява, че спортува от малка и е тренирала какво ли не: американски футбол, футбол, волейбол, гимнастика и др. От 8 години обаче е почитател на тренировките с тежести и със собствено тегло, интересува се от кондиционно трениране и смята, че с познанията и опита си може да помага на другите.

Преди да атакува рекорда за лицеви опори върху медицински топки, често изпълнявала упражнението в базовия му вариант. Нейни колеги обаче я предизвикали да го усложни и така Ейприл решила да усвои балансирането върху медицински топки.

"В началото беше ужасно, падах непрекъснато. Минаха седмици, докато успея да се задържа върху топките. Първата истинска лицева опора върху тях беше невероятен празник! Естествено, паднах веднага след това", разказва със смях Калдерон.

И добавя, че скоро смята да подобри собствения си рекорд и да го направи недостижим за известно време.

А сега можете да видите и видео доказателството, изпратено на Книгата за алтернативни рекорди, което демонстрира изключителното постижение на Ейприл:

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април