2 501 благотворителни набирания

Пол Теодор в 15-часова битка за един по-добър свят
2 501 благотворителни набирания

Световният рекорд за максимален брой набирания в рамките на 24 часа е 4 020. Това прави средно по 167,5 набирания в час или близо 3 повторения в минута. Звучи напълно невъзможно и вероятно е, освен за един човек.

Пол Теодор не е този човек. Той може да се набере 30 пъти в серия, но няма представа къде се намира пределът на възможностите му в рамките на една тренировъчна сесия. Напът е да го провери, като се надява отговорът да е по-голям от 4 020. Планът му е следният: да прави по 6 набирания в минута, докато достигне 1 000 повторения и след това да намали набиранията на 5 в минута.

Пол е убеден, че лесно може да достигне до 2 000 броя в рамките на 6 или 7 часа и, че затрудненията го очакват едва след надхвърлянето на този обем. Както всички знаем обаче, сметките в кръчмата на живота не се пишат от пиещите, а от съдържателката с нежното име Реалност. В случая тя решава да закръгли началния касов бон на 800 повторения, където по дланите на мъжа започват да се появяват първите мехури. Оттам-нататък нещата в никакъв случай не отиват на добре. Пол пропуска първото си планирано хранене и яде цели 4 часа след започването на тренировката. Малко по-късно започва да го стяга лявото рамо, но за сметка на това му се схваща десният бицепс. Болката е толкова силна, че на 1 500-ото набиране той е принуден да намали повторенията от 5 на 3 в минута.

След един бърз душ главата му отново си е на мястото, но това само му помага да осъзнае, че амбициите му поръчват питиета, които тялото му не е в състояние да плати. Около 1 700 набирания са му необходими, за да разбере, че със сигурност няма да подобри световния рекорд. Но Пол продължава да се опитва, въпреки че всяко следващо повторение предизвиква все по-непоносима болка в ръцете и раменете му. Защо го прави?

Заради 17-годишната Зоуи, която страда от циститна фиброза. Това е генетично заболяване на дихателните пътища, което не се лекува. Страдащите от него знаят, че то ще отнеме живота им и единствено могат да се надяват това да се случи по-скоро късно, отколкото рано. Белите дробове на Зоуи функционират на едва 50% от капацитета си и тя трябва да пие по 52 хапчета дневно, за да се поддържа жива. Нейната цел е да събере 25 000 долара. Те не са за нея, а за реновирането на етажа на болницата за бебета и деца в Кливланд, където неотдавна е лежала в продължение на 5 месеца. Тя вярва, че по-добрата обстановка ще превърне престоя на пациентите там в едно по-приятно и ползотворно изживяване.

Аз не знам как се изкарват 25 000 долара. Пол Теодор вече знае. 25 000 долара се изкарват за мъчителните 15 часа с цената на 2 501 кървави набирания. 25 000 долара се изкарват за хора, които никога няма видиш. Не се съмнявам, че всички ние ще продължим да тренираме за себе си, но е хубаво да знаем, че някъде там има някой, който го прави заради другиго :)

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май