(Фит)Нескопосаници: Клек по китайски

Ако ще го правите, уверете се, че майка ви е наблизо
(Фит)Нескопосаници: Клек по китайски

С настоящия материал стартираме една рубрика, за която се надяваме да е повече поучителна, отколкото забавна. Даваме си сметка, че в повечето случаи рискуваме да се получи обратното, защото човек явно е проектиран така, че да възприема чуждите провали като своеобразна клоунада. А и някои от нас са особено изобретателни в опитите си да се самоотстранят от генния фонд чрез фитнес каскади.

Изхождайки от веруюто, че на чужд гръб и 100 килограма са малко, няма да се поколебаем да изровим от интернет най-срамните фитнес кадри на чужди хора (или вас самите, кой знае) и да ви ги представим така, че да се похилите, но и да си извадите съответните заключения.

Разказ по картинка

Започваме с един видеоклип, който, ако съдим по езика, е самозаснет в далечен Китай (или евентуално Тайван). На него имаме младеж на видима възраст от около 16 години, твърдо решен да кляка с нещо, изглеждащо като 80 килограмова щанга. Твърдото решение обаче се изпарява точно след първото повторение и младежът е на колене. Секунди по-късно вече крещи "мама", която в ответ пристига по нещо, звучащо като 5 килограмово сабо. Препатилата и ловка жена след известна борба сваля щангата от гърба на синковеца. Той, отново свободен, вирва крачка във въздуха. Очевидно е доволен от случилото се и нагло се хили на възмутената си майка.

Поука

Научете се да клякате. Много е важно. Важно е и да не се отдавате на подобно занимание в спортни обувки с меки и дебели подметки. И винаги пренасяйте тежестта върху петите, защото в противен случай рискувате да залитнете напред.

Ако сте овладели упражнението, но не сте сигурни в собствените си възможности, задължително клякайте с партньор (който се намира в същото помещение) или използвайте клетка. В случай, че нямате достъп до нито едно от двете, товарете щангата по-консервативно и винаги си оставяйте по едно повторение в резерв. Не бързайте да увеличавате тежестта на всяка следваща тренировка, освен ако не сте абсолютно уверени, че ще я преодолеете.

И не на последно място – запомнете, че тренировките с тежести са колкото физическо, толкова и умствено занимание. Тоест, мислете с главата си.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май