Сладък живот в открито море

The World ще ви отведе навсякъде, докато си седите вкъщи
Сладък живот в открито море

Всички сме виждали круизни кораби, поне на картинка. Титанични бели конструкции с купища комини, безброй етажи, многоброен персонал и услуги, които ще задоволят претенциите на всеки, който може да си ги позволи. При едно такова положение The World няма с какво да ви изненада, освен с факта, че е той е дом на около 250 постоянни жители от 40 държави по цял свят и техните гости.

Wikimedia Commons/Jim HendersonAboard The World

Огромното плаващо жилищно пространство се състои от общо 165 имота, от които 106 апартамента, 19 студио-апартамента и 40 студиа. Освен тях, The World разполага и със стандартните за един круизен кораб удобства, както и с голф игрище, тенис корт в пълен размер, писта за бягане, фитнес зала, фризьорски салон и спа център.

Aboard The WorldAboard The WorldAboard The World

За тези, които нямат намерение да използват кухните си през цялото време, са предвидени 6 изискани ресторанта. Разбира се, помислено е и за пазаруващите, които във всеки един момент могат да отскочат до магазина за хранителни стоки или до гурме бутика.

Aboard The WorldAboard The WorldAboard The WorldAboard The World

За развлечението на борда пък се грижат един киносалон, библиотека и концертна зала, в която редовно има изпълнения на живо. В допълнение към екскурзиите, които се организират, когато корабът е на пристан, живущите могат да се възползват от курсовете по танци, навигация, чужди езици, кулинария, изкуства, занаяти, музикални инструменти, компютърна грамотност и фотография. Вероятно не е необходимо да споменаваме, че достъпът до интернет от всяко място на кораба не представлява никакъв проблем.

Aboard The WorldAboard The WorldAboard The WorldAboard The World

И ако досегашните цифри са ви вдъхновили, тези, които следват, вероятно ще ви обезсърчат. По приблизителни преценки построяването на The World е излязло около 500 милиона долара. Средната възраст на неговите жители е 64 години, което никак не е учудващо предвид факта, че всеки един от тях е трябвало да докаже, че разполага с поне 5 милиона, за да бъде допуснат на борда. Поради тази причина компанията, управляваща кораба, нарича клиентите си "пентамилионери", но това в никакъв случай не означава, че болшинството от тях не са доста по-заможни.

Aboard The WorldAboard The WorldAboard The World

Цените на жилищата да не са публично афиширани, но нашето проучване показа, че през 2010 година едно студио с площ от 30 м2 е струвало 600 000 долара. Двустаен апартамент пък вероятно може да стане ваш за около 3 000 000, но това не е нищо в сравнение с апартамент The World, който се е предлагал за 13 500 000 долара. Нали не сте забравили да си предвидите и минимум по 20 000 долара на месец за гориво, услуги, поддръжка и храна? Е, бон вояж!

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май