Релакс зона на седмицата: Borgo Santo Pietro

Неподправена традиционна атмосфера в сърцето на Тоскана
Релакс зона на седмицата: Borgo Santo Pietro

Меки хълмове, средновековни замъци и градчета, прикрити между маслинови горички. Ухания на орех и смокини изпълват въздуха. Всичко това звучи сюрреалистично и някак отвлечено от времето: Тоскана е сякаш току-що излязла от ръката на Да Винчи...

Идиличен селски път, охраняван от величествени зелени кипариси, води към Borgo Santo Pietro - реставрирана тосканска вила от 13 век, разположена само на час път от Флоренция, в китното селце Паладзето. Каменната постройка, в чиято история присъстват пилигрими и свещени пътешествия до Рим, днес е превърната в елегантен, супер луксозен хотел с осезаем бароков привкус.  

Spa Index

Комплексът разполага с две стаи и осем апартамента, обзаведени в характерните за региона топли и преизпълващи нюанси на слонова кост, керемидено червено и маслинено зелено. Огромни легла с орнаменти в декадентски стил, полилеи, ръчно рисувани стенописи, драпирани италиански копринени завеси, експонирани греди и стари каменни камини са само част от традиционните елементи, подчертаващи ретро духа на вилата.

Wayfaring

Kiwi Collection

Приятните кътове за почивка с оригинални мебели в пределите на луксозните апартаменти, са място, където гостите се наслаждават на чаша вино и любимо четиво преди вечеря.

Facebook

Spa Index

Свободностояща вана с великолепни гледки към лозята, позиционирана в сърцето на стаята, пък предразполага към пълен релакс и комфорт.

Kiwi Collection

Не липсват и съвременни елементи, а именно високотехнологични допълнения, като климатик, дивиди плейър, айпод, безжичен интернет, плазмен телевизор, умело прикрит зад маслена живопис.

Просторни частни тераси откриват пред погледа изящно поддържаните градини на Borgo Santo Pietro, приютили малки чаени масички, причудливи зелени храстчета, фонтани, аромати на билки и рози, както и голям басейн с прясна вода, естествено сливащ се със специфичната обстановка. 

Wayfaring

Spa Index

Facebook

Там, под небето на Тоскана, списъкът с дейности на открито е почти безкраен – конна езда, стрелба с лък, туризъм, колоездене, тенис на маса и на корт, фантастичен кът за най-малките посетители. А за любителите на кулинарията, собствениците дори организират курсове по готварство в професионално оборудваната кухня на хотела.

Spa Index

Разбира се, храната и виното тук са на почит. Това означава, че плодовете, респективно и зеленчуците, са органични и се отглеждат намясто.  

Wayfaring

Еднопосочен билет за Италия, моля! 

 

П.П. Има и видео...

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май