Пътувай и помни

Защото всяко едно пътешествие е уникално. Не бива да бъде забравено
Пътувай и помни
inm

Да пътуваш значи... да живееш. И на практика: да търсиш, да научаваш, да се изненадваш, да обичаш, да споделяш. О, да! Обожавам пътешествията и се старая да си ги причинявам колкото е възможно по-често.

Нещо повече, опитвам се да помня всяко приключение с всичките му уникални случки, хора и места. Снимките много помагат в тази задача. Но, уви, не са достатъчни.

Затова често прибягвам до следните оригинални трикове, които ми позволяват да "консервирам" спомена и да го увековеча:

  • Водя си дневник на пътешественика, но не по време на самото пътуване, а непосредствено след като то приключи. Сядам и събирам в една тетрадка всичките си, все още достатъчно силни, впечатления. Буквално ги изливам върху белия лист на един дъх, без редакция. В натурален вид. А когато мине известно време (и усещам, че постепенно започвам да забравям), отварям дневника и се връщам отново "там". Сякаш беше вчера!
  • Докато пътувам, запаметявам в съзнанието си различни песни, които са звучали в определени моменти от пътешествието ми. Така, щом ми домъчнее за някоя дестинация, слушам именно тези парчета - те ми носят тонове емоция и добро настроение. 

767654BlogFreePeople

  • Готвя :) Точно така. Определени ястия, характерни за региона (държавата), който (която) съм посетила, веднага ми припомнят къде съм била и какво съм правила. Неизбежно е: спомените започват да ме спохождат един по един, по-силни от всякога.

767656BlogFreePeople

  • Събирам камъчета, шишарки и прочее елементи от посетените кътчета. Нареждам въпросните късметчета на видно място у дома. Целта е да ги виждам добре, когато минавам покрай тях. И, да, с усмивка се сещам от къде съм си ги "откраднала".

Ей такива работи... Вие как увековечавате пътуванията си?

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май