По чехли над приказните Алпи

Една чудна стъклена кабина се извисява в планината Aiguille du Midi и тества смелостта на туристите
По чехли над приказните Алпи

Знаете ли къде искаме да се намираме в момента? Няма да повярвате, но не на топло и не вкъщи. По-скоро ще сме безкрайно щастливи, ако точно сега сме в планината, насред снежна и влудяващо красива приказка! Например... в Алпите, ама във френските, че нали сме франкофони по душа :)

Някъде там и по-скоро – на най-високата тераса в планината Aiguille du Midi (част от алпийския масив Монблан) на 1,035 метра височина е разположена съвсем нова стъклена кабина. 

Тя е нещо като коледен подарък за всички авантюристи, решили да погледнат света отвисоко броени дни преди началото на 2014-та (а и след това).

Интересната инсталация, която носи името Step Into the Void, се състои от общо 5 стъклени плоскости, съединени помежду си. А направата ѝ е вдъхновена от прочутия мост Skywalk, извисяващ се страховито над Гранд каньон и разкриващ страховитата му внушителност.

Не се съмнявайте: който влезе в кабината (по чехли, о, да!), трябва първо да се пребори с чувството на световъртеж, което гарантирано ще го завземе при вида на зиналата снежна пропаст под краката му. Но после, след като малко по малко се справи с усещането на несигурност, пред него ще се разкрият завладяващите красоти на Алпите.

Е, няма такова изживяване! 

ключови думи:
Aiguille du Midi Алпи планина

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април