Пеша по света 2

Вземете си педометър = )
Пеша по света 2

Хайде, събувайте чорапите! Време е да оставите малко стъпки по земята. Защото ходенето е най-добрият начин да обиколите света. А след като тук вече ви запознахме с три от най-приятелски настроените дестинации към краката ви, днес продължаваме с околосветското пътешествие на босо.

Нека минем първо през:

 

Прага

Колегата Кирил Русев е щастливец, да знаете! Точно в този момент сигурно вече скита, с раница на гърба, по улиците на петия най-"вървежен" град, според класацията на сп. "Lonely Planet".

В телефонна връзка вчера, той даже щедро обеща, че като се върне (освен че ще ни носи много подаръци), ще разкаже повече за това вълшебно място.

Пражкият замък, дом на неспокойните духове на чешки принцове и крале, е най-известната и посещавана забележителност в Прага, която сте просто длъжни да посетите. Но тя е само началото... На едно дълго и приятно пътуване през времето, на крак.

Амстердам

Столицата на Нидерландия не е само временен дом на палави, чуждестранни студенти, с подозрително образователни намерения. Със своите музеи, паметници на изкуството и невероятна архитектура, Амстердам е сякаш предварително проектиран за пешеходен туризъм. С две думи: безпроблемното скитосване тук ви е гарантирано... на шест.

Барселона

Истината е, че целият ни екип с удоволствие би се преместил да работи в... столицата на Каталуня. Обичаме я толкова много, че ако трябва да бъдем честни, тя е на първо място в собствената ни класация за местата, приканващи към ходене.

По улиците на Барселона всъщност не се върви... Лети се! Уникалните архитектура и атмосфера ще накарат крилата ви да пораснат големи и силни. А това ще ви позволи да обикаляте спокойно многобройните музеи, паркове и църкви, локализирани навсякъде в това прекрасно, морско кътче. 

Да прибавим, че то предлага топ условия за колоездене, както и за много летни авантюри. Не е случайно, че сп. "National Geographic" го класира между най-добрите плажни градове.

Е, обходете тези места. Следващия път продължаваме с други... 

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май