На разходка в: парк Аязмото

В Стара Загора
На разходка в: парк Аязмото

Добре, че беше Алекс от съседния сайт Sportuvai.bg, за да ми припомни в свой материал колко прекрасно място е парк Аязмото в Стара Загора. Направо магическо!

То е от онези кътчета, в които можеш да прекараш с часове, без дори да усетиш как времето е минало – в разходки по спокойните алеи или в почивка на някоя скамейка. Мили софийски чеда, не ме разбирайте погрешно: обожавам Южен парк и Борисовата градина! Но Аязмото е... друго измерение ;)

Тук никога не можеш да кажеш, че е пренаселено, макар че през топлите месеци посетителите винаги са много. Има място за всички: и за майките с деца, и за тинейджърите, и за влюбените, и за възрастните хора. За катеричките и за кучетата.

Сравнително тихо е. Не само във вътрешните части на парка, но дори и в областите му, намиращи се в непосредствена близост до улицата. А сега, през пролетта, на територията му е толкова зелено, че няма как да не се почувстваш сред природата.

860353Аязмото/Facebook

И Алекс е права. Аязмото предоставя страхотни условия за тренировки на открито. Повечето алеи и пътеки са стръмни, което означава, че тичането по наклон ви е в кърпа вързано. Е, за начинаещите бегачи ще се намерят и равни терени, спокойно.

В сърцето на парка пък е ситуирана огромна спортна площадка, която разполага с куп съоръжения за осъществяването на разнообразни активности, между които: тенис на корт, бадминтон, тенис на маса и др.

860348Аязмото/Facebook

Точно там се намира и т. нар. Зала на смеха, в която няма кой знае колко много криви огледала, но пък престоят в нея... винаги е забавен :)

В Аязмото е локализирана и зоологическата ни градина, която е дом на повече от 80 вида животни от цял свят. Любими са ми шантавите кокошки и нахалните маймуни...

860349Аязмото/Facebook

Така че, ако имате път към Стара Загора, задължително се разходете из парка ни. Страхотен е!

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май