На разходка в: Гент

Един тих, спокоен и захарен град в Белгия
На разходка в: Гент

Стегнахте ли куфарите? Ок. Тогава заминаваме!

Посоката е само напред, към Белгия. А вашият любезен гид днес ще бъде Петя Димитрова от чудесния сайт за пътешествия Peika.bg

Нека приключението започне сега ;) 

***

Когато кажем Белгия, първият град, за който се сещате, вероятно е Брюксел. Ако обаче сте се наситили на красотите на столицата, имаме страхотна идея. На около половин час път с влак от Брюксел се намира приказният Гент.

Пристигайки в Гент, осъзнавате колко различен е той от столицата. Тих, спокоен, с аромат на джинджифил. Къщичките сякаш са направени от бисквитки и захар.

Тук няма да имате никакъв проблем с ориентацията. Още от гарата може да си вземете безплатна карта на забележителностите. Жителите на Гент са много мили и на драго сърце ще ви обяснят какво и къде да видите. Само попитайте.

832799Flichr/zoetnet

Любимото превозно средство на местните хора е велосипедът. Това ще ви стане ясно още със слизането от гарата. До нея е изграден огромен паркинг, където своите собственици чакат безброй велосипеди. Ако искате да се почувствате като истински жител на Гент, препоръчваме ви да си вземете колело под наем. И внимателно с карането!

832812Flichr/bookfinch

Като всеки град от приказките и Гент си има своя замък. Замъкът на графовете (Gravensteen) пази 800-годишна история зад високите си стени. Крепостта е била резиденция на фландрите, а в момента е превърната в музей. Дори да не сте почитатели на този тип забележителности, си струва да го посетите – от кулите му се открива прекрасна гледка към целия град.

Задължителна спирка по време на обиколката ви в Гент са и "трите кули" – църквата "Свети Николай", Камбанарията и катедрала "Свети Бааф". Специално внимание заслужава и занаятчийската Улица на подправките, която върви по течението на реката.

832820Flichr/bookfinch

Полезна информация: Влак до Гент може да хванете от всяка голяма гара в Брюксел: влаковете са през половин час, а билетът ще ви излезе около 16 евро в двете посоки.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април