Едно танго в Буенос Айрес?

Е, добре, де, може и две...
Едно танго в Буенос Айрес?

Уважаеми пасажери, днес сме случили на добри ветрове! Те ще ни отведат в аржентинската столица, която кипи от живот както през деня, така и през нощта. Днес ще ни бъде приключенско, романтично, артистично, културно, пък дори и спортно. Полетете с нас сега!

И кацнете с широко отворени очи в един от световните мегаполиси. Местното население се грижи ежедневно, за да защити честта на глобалния град Буенос Айрес. И явно усилията дават резултат, защото от години насам аржентинската столица е считана за един от световните културни и икономически центрове. Същият се нарежд се по значение след небезизвестните си братя Сао Пауло и Мексико Сити.

Освен това, метрополията се характеризира с най-доброто качество на живот измежду всички градове в Латинска Америка. Радва се и на най-многобройни посещения от туристи в целия континент. Понякога наричат Буенос Айрес "южноамериканският Париж", но ние мислим, че градът си има своя собствена атмосфера, която заслужава по-оригинално определение. Градът на театрите, например, е едно добро предложение...

Изключително многобройните действащи театри представят на сцените си драматургични постановки, мюзикъли, опери. Докато още сме на вълна сценично изкуство, ще насочим вниманието ви и към величавата постройка на Театър "Колон", която помещава в себе си не театър, а опера на световно ниво. Последната е била домакин на изтъкнати артисти като Мария Калас, Карузо, Павароти...

711712Wikimedia Commons/Luis ArgerichПъстроцветните къщи в квартал Ла Бока

Музеи в аржентинската столица също има достатъчно: исторически, на изящните изкуства, на модерните изкуства, на занаятите, има и къщи-музеи на писатели, композитори и артисти...

Идете в Буенос Айрес дори, за да видите огромната ботаническа и зоологическа градина, защо не? Между другото, случи ли се да кацнете в града през април, ще можете да присъствате на Международния панаир на книгата. Всеки ноември пък буеносайресци, досущ като нас, отбелязват своята Нощ на музеите. За съжаление, тази година тя отмина и остана в десетото число на любимия ни есенен месец.

85a8afe6-bb12-4747-9906-f75a5763aa48en.wikipedia.orgМузеят на изящните изкуства

Но сега е време да се разкършим. Ако искате да опитате танго в родината на тангото, какво чакате още? Буенос Айрес е вашето място! Тук можете да гледате или опитате сили в страстния танц в някоя от многобройните градски милонги.

За любителите на футбола, както е известно, Аржентина е истински рай. Южноамериканската столица е градът с най-много футболни отбори по света. Голяма част от тях дори са във висшата лига. Посещението на мач между някои от тимовете със сигурност ще бъде незабравимо изживяване за всички фенове на спорта. Почитателите на конните спортове пък ще се радват да посетят някои от организираните в метрополията конни надбягвания или игри на поло и пато.

Чудният град обаче ще се превърне в обожавана дестинация и за велосипедистите. От 2010-та година насам в централните му части функционира програма за безплатен наем на велосипеди. Срещу регистрация желаещите могат да карат обществен велосипед от понеделник до петък между 8.00 и 20.00 ч и в събота от 9.00 до 15.00 ч.

Тази година Буенос Айрес се сдоби с чисто нови велоалеи, дълги общо 70 километра, а в бъдеще се планира към тях да се прибавят още 100 километра, предназначени специално за колоездачите! Кажете сега, няма ли да ви е супер приятно да се метнете на едно колело и да направите панорамна разходка на града, а?

С пожелание да се сдобием и ние с поне толкова дълги велоалеи ви поздравяваме и отпращаме към галерията. Нека Буенос Айрес ни се случи!

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април