Да търсим съкровища!

Денят е почивен, защо да не го оползотворим?
Да търсим съкровища!
inm

Щурата ми колежка Алекс от съседния сайт Sportuvai.bg има ново предложение за приключение, в което иска да включи и вас. Така че нямате много-много избор - позволете ѝ да ви поведе към следващата авантюра. А тя е... 

*** 

Отпуските привършват, но приключенският ни дух не спира да вилнее. И като за край на едно лято, изпълнено с усмивки, слънчеви емоции и съкровени преживявания, искаме да направим още нещо, което да сгрее душите ни. Запомнящо се - като за последно. Да намерим съкровището, което да развълнува ежедневието ни. Ами, да! Нека търсим съкровище!  

Не са малко приказките, легендите и филмите, пред които сме затаявали дъх в напрегнато очакване на намирането му. Пътят към търсенето на съкровище винаги е непредвидим, интересен и изпълнен с неочаквани обрати. Съветваме ви да оставите за миг всичко, с което се занимавате и да се отправите на спортно, екстремно, нереално, но със сигурност щастливо пътешествие заедно с нас.  

Тръгвайки на път в търсене на съкровище, се нуждаем от няколко основни неща. Спретнахме един бърз списък с на пръв поглед най-необходимото според нас, а вие се чувствайте свободни да го допълните и доукрасите: 

Карта. За къде сме без нея? По възможност нека да бъде вехта, пожълтяла, трудноразгадаема и с липсващи важни парчета от нея. Препоръчително е да сте я намерили в сандък на дъното на океана или на тавана на изоставена къща, обитавана от бесни духове. Няма да ви върнем и, ако случайно ви я е дал странник в крайпътната кръчма срещу две жълтици или бутилка ром. 

Вода. Тук, колкото и да се напъваме, няма как да ви измислим нещо загадъчно. Водата си е вода, независимо дали са ви я наляли самодиви, тролове, гномове или нимфи. И ви трябва голямо количество от нея. 

Храна. Искаме да е здравословна, то се знае. Но въпреки това ви съветваме да не носите десетки кила домати или 17 буци сирене, а да се съсредоточите върху малките, практични и засищащи ястия. 

Лопата. Такава, с която да изровите находката си. За модел, размер и цвят няма да ви съветваме. Тук ви оставяме да вихрите свободно въображението си или да се спрете на нещо практично. Не забравяйте, че е важно и да заравя добре. Никога не знаете какво (кой) ще се изпречи на пътя ви. 

Куче. В случай, че искате приятелче в лудото си приключение. Предимствата на кучето: по-вярно е от жена (мъж), обича ви повече от всичко на света, можете да му говорите, разказвате, да го гушкате нощем. Освен това намира неща, носи ви ги, а иска само една добра дума в замяна. В случай, че кучето не е от най-любимите ви същества, скъпата ни Краси ви предлага да си вземете дива коза, свикнала на отшелнически начин на живот. 

Останалата част от списъка ще откриете тук :) 

Ето и още щуротии от Алекс: 

Музика на колела. Пътешествията на великия барабанист Нийл Пърт 

Нищо идиотско не ни е чуждо 

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април