Да изядем света

Как да се храним като местни в чужбина
Да изядем света

Хората харесват да пътуват поради различни причини. Някои наблягат на културната част от пътешествието, други се впечатляват от природата, трети се посвещават на мързела и т.н. Аз пък обичам да ям и още повече обичам да ям зад граница. За жалост, са твърде малко случаите, в които имам гид, комуто мога да разчитам да ме запознае с особеностите на местната кухня и добрите заведения в града. По-често храненето ми в чужбина се превръща в интересен експеримент на принципа проба-грешка и резултатите варират от кулинарен потрес до гастрономически екстаз. Но това са рисковете на пътуващия изяждач-експериментатор.

Затова вероятно ще разберете вълнението, което възникна у мен в резултат от едно ново откритие. То се нарича Eat Your World и е насочено към всеки, който гори от нетърпение да изпита автентичния вкус на посещаваните от него места. Сайтът току-що е излязъл от бета тестване и понастоящем предлага информация за немалко световни дестинации, повечето от които са концентрирани на територията на Северна Америка, но Европа и останалите континенти ще се развиват.

Само един клик ви дели от знанието къде в Прага можете да опитате автентичен брамборак (чешки картофени палачинки, подобни на пататника) или коя пекарна в Картахена, Колумбия, предлага най-добрите национални хлябове almojabana, pan de bono и pan de yuca. Една от целите на услугата е да насочва потребителите си основно към места, където ястията са приготвени от продукти, отгледани наблизо и по максимално естествен и традиционен начин.

Освен това се предвижда и попълването на информация за добрите места за спортуване и нощувка по света, тъй като са на мнение, че който не работи, не трябва да яде, а който яде, се нуждае и от сън.

Сайтът се поддържа от журналиста Лаура Сицилиано-Роузън и фотографа Скот Роузън. Още по-готиното е, че има възможност за регистрация и абсолютно всеки може да допринесе за развитието му като предостави свои снимки, истории и съвети за кулинарен туризъм.

Eat Your World току-що се сдоби с един верен потребител в мое лице. Ако все още се затруднявате във формирането на мнение по въпроса, изгледайте следния клип. Жизнеутвърждаващ е :)

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май