Бялата пустиня в Египет

Магическо място с приказни скални образувания
Бялата пустиня в Египет

Бялата пустиня е едно от най-сюрреалистичните и спиращи дъха места в света, което трябва да се посети. Пленява те с магическите бели пясъци, които са толкова ярки и чисти, че на лунна светлина имаш усещането, че се движиш по земя покрита със сняг и лед.

Бялата пустиня се намира на 45 километра от Фарафра, чийто хоризонт не може да се обхване с поглед първо заради объркващата гледка от бели пясъци и освен това придобиваш някак усещането, че се намираш на друга планета, тъй като на този фон се издигат приказните скални образувания от варовик, които провокират въображението на всеки турист попаднал сред тях.

Някои от варовиковите фигури наподобяват гигантски гъби с шапки, други могат да се оприличат на човешки глави, а трети дори на някои видове животни.

Попадайки на това място се чувстваш така, сякаш си в приказният свят на "Алиса в Страната на чудесата”.

Бялата пустиня е особено красива при пълнолуние и при изгрев и залез слънце, когато слънчевите лъчи обагрят местността в топли оранжеви, кафяви и дори розови нюанси.

Именно от тази красота е бил запленен фотографът Teo Jioshvili, който споделя, че това е едно от най-запленяващите места по света, които някога е посещавал.

Снимките на фотографа можете да разгледате в галерия ето ТУК.

Предлагаме ви и виртуално пътуване с това видео:



В случай, че искате да посетите пустинята на живо, то определено изберете месеците от октомври до март. Възползвайте от възможността да нощувате на открито и ако имате късмет можете да срещнете пустинни лисици. 

Не пропускайте да видите фосилите на древни безгръбначни и зъби на праисторическа акула, които археолози открили под варовика. Добре е да знаете, че Бялата пустиня се простира на 3 010 квадратни километра и е буквално отворен музей по палеонтология, геология и естествена история. Освен всичко друго сред белите пясъци се крият и останки от римски гробници.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април