Що е то нийм?

Момичетата от Jenite.bg ни разказаха за едно интересно дърво и ние бързаме да споделим наученото с вас
Що е то нийм?

Признаваме си, че за първи път чуваме за нийм :) Добре, че бяха момичетата от любимия ни женски сайт Jenite.bg, за да ни кажат за какво точно иде реч. 

Оказа се, че става въпрос за вечнозелено дърво, чиято родина е Югоизточна Азия. Вирее най-вече в Индия и Пакистан, където от древни времена се използва с различни лечебни цели. Никак не е случайно, че го наричат още "божествено дърво". 

Научихме, че извличаният от нийм екстракт е богат на витамини, минерали и мастни киселини и се среща в прахообразна форма, а също и като масло. 

Ако се приема вътрешно, засилва съпротивителните сили на организма, пречиства кръвта и спомага за регенерирането на кожата при рани и изгаряния. Използван като козметично средство пък, лекува акне, както и косопад. Ето и 3 от магическите приложения на чудния супергерой: 

Като хранителна добавка

Под тази форма нийм може да се намери в почти всяка аптека. При продължителен прием ефектът е осезаем - организмът се бори по-лесно с настинките, метаболизмът се подобрява, а хроничното главоболие изчезва. Също така, добавката елиминира кожните раздразнения и засилва растежа на здрави коса и нокти. Приема се според указанието на опаковката.

Вода за уста
780668inm

Имате лош дъх? Няма проблем! Нужни са ви няколко капки масло от нийм, които да разтворите във вода. С получената смес се прави гаргара сутрин и вечер. И свежестта в устата е гарантирана :) 

Капки

Маслото от нийм има и други лечебни свойства.

Ако очите ви са зачервени, леко затоплете малко количество от него и сложете по капка във всяко око. Раздразнението бързо ще отшуми. При запушен нос и най-вече - при синузит, приложете същата процедура, като слагате по две капки във всяка ноздра сутрин и вечер.

Разбира се, това не са всички хубави новини :) Какво може още нийм - научете от любопитния материал на Jenite. bg.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май