Ще взема два... прасковени сладоледа

Изкушени ли сте?
Ще взема два... прасковени сладоледа

Има още време за сладолед - говори се, че ще е топло и целия септември. А е още август. Всъщност, и без да се замислям, няма такова нещо като време за сладолед. Той е едно от нещата, които са подходящи винаги, когато ти трябва малко свежест. А щом си говорим за сладолед и за праскови едновременно, е гарантирано ароматното настроение. Освен това, е сезонът на прасковите. Затова, да комбинираме двете вкусотии в пленяващ прасковен сладолед.

Да се развихрим. Ще ни трябват 6 сочни прасковки, 2-3 с. л. захар или мед, 200 гр. квасена сметана, 200 гр. течна сметана и щипка любов (тя трябва винаги). И вихъра може да започне да навява. Той трябва да накара прасковите да се пасират (без костилките и обелките). Следващата му цел е да изсипе подсладителя (захарта или меда) при пасираните вече плодове и да се миксира заедно с тях. През това време втори вихър трябва да разбие в друга купа течната сметана, докато стане на крем и след това да разбърка с квасената такава. Накрая двете смеси се съединяват и се прибавя любовта. Крайният продукт се замразява, докато не започне да изглежда готов за консумация. Но недейте да отваряте фризера през пет минути, де!

Сега може да се насладите на прасковеното изкушение. А вторият сладолед е за човека до вас... или пък за нас. Може да ни го пратите тук.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май