Чудото, наречено лимонов сок

Не лекува всичко, но е добър приятел на здравето ви
Чудото, наречено лимонов сок

Окей. Заглавието е подвеждащо, признавам си.

Лимоновият сок безспорно не е вълшебен, макар някои хора упорито да твърдят, че е такъв.

Въпреки всичко, той наистина може да направи за вас немалко неща.

Например:

- Да излекува болното ви гърло. Или най-малкото - да облекчи неприятните усещания в носоглътката ви. Смесете го с мед и изпийте получения лек. Стискаме палци да ви олекне.

- Сваля температурата. Това го знаем не само от отдавна проведено изследване, но и от съвсем личен опит. Веднага изстискайте сока на един-два лимона и го комбинирайте отново с мед. Загрейте въпросната отвара на котлона в подходящ съд. Изгълтайте я топла (направо гореща) на един дъх. Ще угаси огъня в тялото ви, обещаваме ви.

- Добър помощник е в отслабването. Смята се, че фибрите, които се съдържат в него, съдействат за поддържане на стабилни нива на захар, създават усещане за ситост и предпазват от нерегламентирани пристъпи на глад. Какво повече му трябва на човек?

- Да прибавим още, че е изключително добър източник на калий - почти толкова добър, колкото са и бананите. А знаете, че споменатият минерал играе важна роля в протичането на редица процеси в организма. Незаменим приятел е на бъбреците, например, необходим е за поддържането на електролитния баланс и има още куп важни задачи.

- И не на последно място: когато го добавим в чашата си вода, се превръща в перфектна алтернатива на кафето. Събужда и тонизира. 

Вие обичате ли го?  

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април