Цветя за ядене

Нали е пролет все пак
Цветя за ядене

Представете си, че един ден се събудите с решението да станете фрийган (всичко се случва в този живот). Какво ще сторите най-напред? Да, бе, ясно – ще спрете да си купувате излишни неща и ще започнете да се радвате и на най-малкото, което имате.

Така, така. Би било добре обаче да направите и още нещо, а именно – списък с всички ядливи растения, които са ви известни. Защото нали вече няма да посещавате магазина, а все някак трябва да си осигурявате храна.

Започнете от цветята, сега поне ги има в изобилие :) Голяма част от тях спокойно могат да влязат в чинията ви и да станат на салата, например.

Изборът е безграничен, няма майтап:

- глухарче: ядливо е от главата до петите. Всъщност, то присъства доста често в менюто на мнозина кулинари. От него може да си направите и чай, за който казват, че имал действие на диуретик.

- теменуга: може да ползвате само венчелистчетата ѝ, но няма да сгрешите, ако я изядете и цялата. С нея може да декорирате някой домашно приготвен сладкиш.

- детелина: бухайте смело в салатата – колкото повече, толкова повече.

- люляк: ухае чудесно, може ли да не е вкусен?

- маргаритките също заслужават вниманието ви, пробвайте ги. 

Всички тези приятелчета могат да се превърнат в шарен топинг за пица, торта и за което си поискате друго ястие. Имайте предвид обаче, че преди да ги включите в кулинарните си намерения, трябва много хубавичко да ги измиете :)

Също така, би било добре, ако ги наберете от градината на село, а не от парка. Но щом сте посветен фрийган, значи вече знаете какво да правите.

886878Soup Addict

Успех с яденето на цветя и не забравяйте: винаги може да обърнете гръб на фрийганизма ;)  

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май