Най-добрите храни за бегачите

Най-добрите храни за бегачите

Най-важното

Ако бягате като аматьор или професионално, тези храни ще ви помогнат да се справяте по-добре. Те ще увеличат силата ви, издържливостта ви и ще ви направят да се чувствате по-пълноценни на тренировка.

За забързване на метаболизма.

Боб. Този зеленчук намалява нивото на фибри и протеини, което води до сваляне на килограми. Тази храна е трудна за храносмилане и организма изгаря повече калории за да го смели.

Люти чушки. Според изследване на UCLA лютите чушки са идеални за изгарянето на повече калории. Това ще ви помогне ако бягате с целта да свалите няколко килограма.

Леща. Тази храна засилва много метаболизма ни и ни помага да изгаряме повече калории по време на тренировка.

За изгаряне на мазнини.

Говеждо. Това месо е богато на омега-3 и омега-6 киселини. Говеждото е богато на спрегната линолова киселина, която се използва за премахването на мазнините и правенето на мускулна маса.

Зелен чай. Тази напитка помага за топенето на мазнини и превръщането им в мускулна маса, което я прави идеалната напитка за тези, които бягат за да свалят мазнините.

Червено вино. Гроздето, от което се прави виното, съдържа реверсатрол и полифенол, които основно се свързват с намаляването на риска от сърдечни болести. Те намаляват и нивото на стрес и мазнини в тялото.

За гориво.

Авокадо. Този зелен плод е пълен с мононенаситени мазнини, които са полезни за сърцето и дават на тялото ни допълнителна енергия по време на натоварване. 1 авокадо 1 час преди бягане ще подобри издържливостта ви.

Яйца. Те са богати на аминокиселини, които ни помагат да се възстановяваме по-бързо и ни помагат да бягаме повече следващия път.

Картофи. Те са едни от най-енергичните храни. Те също така съдържат много полезни вещества, което ги прави идеалната храна за бегачите. Не случайно Юсейн Болт яде прочутите ямайски картофи. Те му дават енергия за тренировка и за бягане.

Супа. Супите хидратират допълнително организма, което е важно при бягане. Също така зимата те са полезни, защото ни сгряват.

 

Вижте още: 7 храни, които спортистите не трябва да ядат.

Вижте още: Най-добрите храни за фитнес

Вижте още: 4 обяда, които изграждат мускулите.

Вижте още: 8 храни, които изграждат мускулите.

Вижте още: 10 супрехрани, които трябва да употребявате.

 


Ако тази статия ви е харесала, дайте един лайк на страницата ни във Фейсбук: https://www.facebook.com/FitWell.bg?fref=ts

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май