Защо всички пият сок или вода с алое?

Модна тенденция или необходимост
Защо всички пият сок или вода с алое?

Разхождайки се по улиците на София все по-често срещам хора от различни възрасти да пият вода с алое или био сок от алое.

Безспорно алоето е сред суперпродуктите, които носят многобройни ползи за здравето и кожата, но се питам дали това е модна тенденция в последно време или необходимост в ежедневието?!

Редица експерти по красота споделят, че чаша от зеления сок на ден пази кожата от стареене, пишат колегите от сайта Prevention.

Съществуват и редица доказателства, че пиенето на сок или вода с алое е сериозен спасител от слънчеви изгаряния и успешно се бори срещу пигментацията по кожата.

1592319Thinkstock/Guliver

Освен това лекари натуропати предписват пиенето на сок от алое при редица заболявания и неразположения. Дали той помага? Не знам, защото като всяко друго лечение със суперхрани – нещата са винаги твърде индивидуални и зависят изцяло от начина, по който организма ви ще реагира към тях.

Истината обаче е, че алоето е богато на витамини В, С и Е, както и фолиева киселина, която укрепна имунитета на организма. Д-р Wendy Bazilian, автор на диетата SuperFoodsRx, казва:

"Ако имате склонност към суха кожа или други кожни проблеми, включително псориазис, можете да помогнете за изцелението им от вътре на вън, като изберете храни, които имат противовъзпалително и подхранващо действие, каквото е на сока от алое вера."

Освен това алоето е богато на антиоксиданти, които предпазват клетките от увреждане и замърсявания следствие на околната среда, като мръсен въздух, слънце и дори декоративната козметика.

Съществуват редица доказателства за ползите от редовната употреба на алое вера, въпреки че съществуват и не малък брой скептици, за които пиенето на сок от алое или вода с алое не носи никакви съществени ползи за тялото, кожата или здравето на човек.

Имайте предвид, че редовната употреба на алое има лек разхлабващ ефект и има свойството да разрежда кръвта. Сокът е подходящ за употреба от диабетици и страдащи от инсулинова резистентност, тъй като предизвиква спад на кръвната захар. 

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април