Точно така: ние ще ги наградим и двете. Но ни е любопитно да разберем кой все пак е шампионът? На този въпрос отговор дава група испански учени.
В експеримента на последните доброволно се включили крави и кози, отглеждани по един и същи начин и надяваме се – доволни от живота.
Резултатът: ескпертите открили в млякото им еднакво съдържание на аминокиселини, толкова необходими за поддръжката и възстановяването на мускулите.
Оказва се обаче, че козето мляко може да се похвали с по-голямо съдържание на омега-3 мазнини, както и с повече калций, фософор и свързана линолова киселина.
Според специалисти последната е много полезна, тъй като, пак според тях, понижава риска от ракови заболявания, подобрява състоянието на костната система и е верен помощник в топенето на излишни мазнини.
Е, изглежда козите водят с няколко точки.
А вие: харесвате ли вкуса на козето мляко или предпочитате да поливате зърнената си закуска с краве?
Добави коментар