Барбекю, ама за вегетарианци

Ам, ам, ам!
Барбекю, ама за вегетарианци

Хей, немесоядни приятели, пак ли не ви поканиха на скара-партито този уикенд? Пуф, голяма работа. Нищо не ви пречи да си спретнете собствено барбекю - вегетарианско :) Бързо мятайте на огъня ей тези вкуснотийки:

Гъби (препоръчваме печурки, но е само по желание)

Измийте ги добре, отстранете пънчетата им (по-лесно ще се сготвят) и са готови за манипулация. Ще станат вкусни и крехки като никога досега, обещаваме ви. На всичкото отгоре са засищащи и съдържат куп полезни нутриенти. Ето тук ги изброихме.

Ягоди

Да, да, правилно прочетохте :) Набучете няколко червени госпожици на шишче и ги сложете на барбекюто да се нагреят хубавичко и от двете страни. Консумирайте ги леко топли, със сирене, например. И после задължително елате във фейсбук да ни кажете дали е било вкусно.

Диня

Колкото и да не ви се вярва, тя също е идеална за "цър-пър" кулинарни изпълнения. Но няма как да сте сигурни в това, докато не пробвате, нали? Затова я нарежете бързо на по-едри парчета и ги мятайте на огъня :)

Аспержи

Зелените симпатяги, които са адски любими на американците, започват да се появяват все по-често и на нашите трапези. Как да ги похапнете този път? Ами, почистете ги и ги овкусете с малко зехтин, сол и пипер. После знаете накъде да ги ориентирате – към скарата, разбира се.

Хайде, действайте! И не искаме да чуваме повече оплаквания :) 

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април