5 приложения на ананаса като лекарство

Погрижи се за себе си!
5 приложения на ананаса като лекарство

Ананасът е богат на хранителни вещества и определено е един от най-добрите източници на витамин С. В чаша пресни парченца ананас се съдържат достатъчно витамин С, за да покриете дневната си дажба.

Също така е богат на манган, мед, както и на витамини от групата В. Истинските му лечебни свойства обаче се дължат най-вече на съдържащия се в него бромелаин. Вид ензим, който помага за усвояването на протеините, но също така успешно се бори с всякакъв вид възпаления, както и предотвратяване образуването на кръвни съсиреци и действа като спирачка за развитието на някои видове туморни заболявания.

Предлагам ви 5 приложения на този вкусен плод като лекарство.

Подобрява храносмилането

1629855inm.com

За да подобрите значително храносмилането си ви предлагам да изяждате по една чаена чаша пресен плод от ананас, но между храненията. Например между обяд и вечеря.

Това му полезно свойство се дължи на концентрацията на бромелаин, който позволява да облекчите храносмилането си и да подобрите в пъти метаболизма си, особено ако не сте сред хората, които лесно разграждат протеините от приетата храна.

Наред с казаното до тук ще ви осигури и диетични фибри, които ще ви помогнат да прочиствате изключително ефективно дебелото черво, благодарение на доброто му състояние зависи цялото ви здраве.

Облекчава кашлицата

Редица проучвания показват, че смути от ананас е по-ефективно средство за справяне с досадната кашлица, отколкото редица химически изработени сиропи за кашлица.  За да си приготвите натурален сироп за кашлица можете да си направите смути с ананас, мед и джинджифил или просто да нарежете и объркате съставките.

Намалява артритните болки

Бромелаинът е мощно противовъзпалително вещество, което помага за намаляването на производството на проинфламаторни молекули, като по този начин осигурява намаляване на възпалението в ставите и тъканите.

Благодарение на витамин С и манган намалява и облекчава болките при артрит. За да намалите болката изпийте смути от пресен ананас на гладен стомах. Можете да комбинирате с морков, целина лимон и малко зехтин.

Намалява кръвното налягане

Ананасът съдържа също така и калий, който е от изключително значение за поддържането на нормалното кръвно налягане. Спокойно можете да го комбинирате с червено цвекло и ще получите една отлична бомба за добро здраве.

В борбата срещу чревните паразити

Едва ли има по-добро натурално средство от ананаса срещу чревните паразити. Така че не се колебайте да го включите в ежедневното си меню.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април