Яхай колелоТУ!

Утре. Южен парк. 14:00.
Яхай колелоТУ!

Сърбят ви педалите? От времето е. Да вземете да ги начешете освен. Може още днес, а може и ч-а-а-а-к утре, на 25 април, когато чесането ще се случва организирано. Организацията дължим на Студентски съвет при Техническия университет, който за трета поредна година прави велосъстезание за любители в най-топлия софийски парк – Южния.

Всичко ще започне в 14:00 в началото на Монцата (стръмната алея под Американското посолство) и ще продължи в рамките на три обиколки в парка. За желаещите, но необорудвани студенти, ще бъдат осигурени 10 колела, а участието за всеки е напълно безплатно.

И ако това ви звучи прекалено хубаво, за да е истина, трябва също така да знаете, че двамата първенци в надпреварата печелят по един чисто нов байк. За всички останали пък ще има утешителни награди. Така като гледаме, май ще се бяга от работа.

Инициативата е готина, защото има за цел популяризирането на безопасно, алтернативно и интелигентно придвижване с велосипед в градска среда. Тоест, осъзнаването на факта, че велосипедистът е част от движението в града, че неговият избор на транспорт се отличава с висока екологична стойност и, че маршрутът му винаги трябва да е добре оптимизиран.

Ние се гордеем, че отговаряме и на трите критерия, а вие? Споделете с нас във фейсбук :) Страницата на състезанието пък ще откриете точно тук.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май