Тичайте през есента

Сутрин и в парка
Тичайте през есента

Бъррр, хладна... Предполагаме, че такава е била сутрешната ви джогинг сесия в парка. Е, това е напълно нормално – лятото вече не е в разгара на силите си. Така че май е дошло перфектното време да постоплите маратонските си намерения. Ето така:

  • Старт! Покрийте тялото си с топли дрехи. Не оставяйте голи краката и ръцете си. След като загреете, просто разкопчaйте ципа на горнището си (би било добре то да е непромокаемо, в случай на дъжд) и навийте ръкавите му. Или по някое време направо го свалете и го увийте около кръста си. В крайна сметка, никога не позволявайте на студа да тича заедно с вас. Защото може да ви разболее. От друга страна...

  • Не прекалявайте с топлите намерения. Нито е зима, нито се намирате на Северния полюс, нито сте полярни мечки. Всъщност, сигурни сме, че още след първата обиколка, няма да усещате температурните "низости".

    За това пробвайте този трик: покажете носа си навън, преценете времето и се облечете така, както бихте се облекли, ако навън е с 10 градуса по-топло.

    В началото може да изпитвате лек, хладен дискомфорт, но много скоро, всичко ще си дойде на мястото.

  • Изберете правилната материя. Нужни са ви дрехи от платове, които имат силата да абсорбират пота и влагата. Памучните такива са много подходящи за спортно облекло. В същото време, одеждите ви не трябва да ви стягат, а напротив – да стимулират свободата на движението.

  • Не забравяйте да пиете вода. Хидратацията е важен елемент от спортната ви подготовка през всеки сезон. Не го пропускайте...

Е, споделете: как стопляте вие сутрешната си сесия?

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май