Тичайте в група

За разнообразие
Тичайте в група

През последните няколко дни непрекъснато се чудим как да разнообразим джогинг сесията си. Най-напред ни хрумна, че може да сменим маршрута, по който почти всяка сутрин бягаме с настроение. И го сменихме, да. Но тъй като сме късметлии по природа, ден по-късно започнаха да ремонтират избраната от нас алея :)

Когато се гласяхме дискретно да заобиколим пътя на редовната тренировка обаче, се сетихме за любимия ни маратонец – Джеф Галоуей! Потърсихме фитнес вдъхновение в официалната му фен страница и... съвсем скоро го открихме.

В любопитна статия Джеф ни предлага да пробваме да разнообразим сесията си със споделено тичане в група. А, за да направи опита ни наистина успешен, американският олимпийски шампион по бягане на дълги разстояния, ни дава три добри съвета за това как да бъдем естествена и неделима част от голямото тичащо братство:

"Сформирайте екип от маратонци от една порода, по възможност - вашата", съветва Галоуей. И хич не се шегува. Той има предвид да откриете джогинг доброволци, които да поддържат вашето или малко по-бързо темпо. Ако са с една идея по-скоростни от вас, даже ще стимулират желанието ви да подобрите собствените си рекорди.

"Междувременно, правете почивки с ходене, напомня Джеф: Повечето хора, с които работя, харесват вървенето като начин за отмора в тичане на дълги разстояния. Ако обаче в групата ви няма желаещи за почивка, действайте по собствена команда. Може да изостанете назад, но със сигурност ще направите джогинг сесията си сравнително по-продължителна и по-безопасна", коментира още той.

И на последно място: социализирайте се, шегува се маратонецът. Според него тичането в група е прекрасен повод за "активна" среща с приятни хора и релакс.

Ние ще му се доверим, както винаги. А ако и на вас ви омръзна да бягате на "едно място" :), защо не пробвате и вие тази стратегия?

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Коментари 2
Подреди по: Най-нови
Най-стари
  • 2
    от Не е посочен | 19.07.2011 | 12:23
    хахах :) Мисля, че можем да те уредим с даже по-готини мадами :) Започвай да се подготвяш :))
  • 1
    от Не е посочен | 19.07.2011 | 12:20
    Aко тичането става с тези конкретни 5 мацки от заглавната снимка :) ще бягам НЕ АМИ и УШИТЕ ЩЕ МИ ПЛЮЩЯТ :) и не само те :) хахаах

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май