Танците: мисия възможна с лунната походка

Едно хип-хоп движение, популяризирано от Майкъл Джексън
Танците: мисия възможна с лунната походка

Надявам се, че, в крайна сметка, съм успяла да ви убедя в очевидното. Вие наистина умеете да танцувате! А ако още не ми вярвате, нека ви кажа друго: само пожелайте и ще се превърнете в крале на дансинга. Как? По най-близкия до ума начин – с практика.

Танцувайте всеки ден и много скоро ще откриете в себе си неподозирани танцувални умения. Нещо повече, ще разберете, че няма нищо сложно в това да се движите в ритъм.

А за да ви докажа, че не ви баламосвам, ще ви поканя да изпълните т. нар. лунна походка. Точно така. Вие също може да танцувате като Майкъл Джексън. Просто още не го знаете. Или по-вероятното – не сте пробвали.

Любопитната стъпка е класическо движение от популярния денс стил хип-хоп. Интересното при нея е, че, при коректно изпълнение, създава илюзията за тотална липса на гравитация: човек сякаш се движи напред, а тялото му – назад. Странно или не, въпросният фокус се постига удивително лесно. Ето така:

Във видеото известният брейк и хип-хоп танцьор Седрик Търнър обяснява подробно как да стъпите на луната за първи път. За ваше улеснение, той символично разделя походката на две основни движения.

При първото, тежестта на тялото се пренася върху пръстите на левия крак и, едновременно с това, десният се изнася назад с приплъзване.

При второто, тежестта на тялото се съсредоточва за миг върху петата на лявото ходило, после бързо се пренася върху пръстите на десния крак и, едновременно с това, левият се изнася назад, отново с приплъзване.

Следва отново съсредоточване на тежестта в петата на десния крак, пренасяне върху пръстите на левия и, хоп, отново сте на първа стъпка, откъдето знаете накъде да продължите ;)

Междинният етап, при който се осъществява смяната на крайниците, както и пренасянето на тежестта от пръстите към петата и после - пак към пръстите, е наистина важен. Точно от него зависи колко добре ще се получи магията, твърди Седрик.

Той ви препоръчва да упражнявате многократно лунната походка и уверява, че, рано или късно, ще успеете да я усвоите.

Аз също съм сигурна в това. Така че... Какво чакате? Танцувайте лунно. Никой не може да ви спре =)

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май