Таекуон-до! О, да

Колегите от Sportuvai.bg споделиха с нас магията на корейското бойно изкуство
Таекуон-до! О, да

Най-важното

Корейското бойно изкуство таекуон-до проповядва петте принципа: честност, почтителност, упоритост, самоконтрол и непоколебим дух. Освен дисциплина и сила на духа, занимаващите се с таекуон-до усвояват изкуството да бъдат достойни и почтени хора. 

На 1-ви март подарих мартеници с костенурките нинджа на Сашо и Боян от съседния сайт Sportuvai.bg. Направих го на майтап, но, сега като се замисля, това може би са хората, които най-много разбират от бойни изкуства (и от какви ли не други спортове) в офиса. Или най-малкото: имат доброто желание да разбират :)

Само преди броени дни, например, момчетата гостуваха на "ABC" - един от първите клубове по таекуон-до в София. В същия се обучават деца на възраст между 5 и 13 години. Главен инструктор в школата е Амалия Колева, IV дан кат. 57 кг., многократна европейска и световна шампионка. Неин помощник е Антони Давидов - обучаващ начинаещи таекуондисти вече четвърта година.

Пред камерата на Sportuvai.bg инструкторите споделиха, че практикуването на корейското бойно изкуство помага на подрастващите в изграждането на здраво тяло и устойчив характер. Спортът прави малчуганите силни, дисциплинирани и развива в тях многобройни умения и качества, които допринасят за тяхното развитие.

Вдъхновени от това, което видяха, Сашо и Боян заснеха една тренировка на малчуганите и побързаха да се върнат в офиса, за да я споделят с нас.

А ние предаваме нататък... 

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май