Супер съвети за начинаещи колоездачи

Особено, ако искат да постигнат прогрес
Супер съвети за начинаещи колоездачи

Понеже искрено се съмняваме, че ще станем професионалисти в колоезденето, възлагаме всичките си надежди на вас. Така че изчакайте дъждът да спре и яхвайте колелото. Разбира се, ние няма само да стоим отстрани и да ви гледаме.

Ще побързаме да подкрепим спортния ви хъс с няколко съвета. Искрено се надяваме те да ви свършат работа.

Измислете си план

Френският философ Дени Дидро е имал добра причина да заяви, че "Прогресът не може да бъде спрян". Що се отнася до всеки спорт, прогнозата на Дидро е абсолютно валидна, но при едно условие - да разполагате с добра тренировъчна програма.

Обмислената конструкция на заниманията по колоездене ще ви позволят да подобрявате рекордите си и да усъвършенствате възможностите си. Обратно: ако не разполагате с конкретен план за действие, просто ще въртите педалите.

Освен това пригответе се да...

... промените плана, когато се наложи

Да предположим, че по график ви предстои 20-минутно интервално колоездене. Обаче усещате краката си все едно през последните няколко години сте строили пирамида.

Е, в този случай прогресът може да почака. Ако крайниците ви тежат, повъртете педалите и оставете трудното за утре. Запомнете, че планът ви не трябва да ви тероризира. Моделирайте го според нуждите си.

Все пак един път седмично...

Карайте на ръба на възможностите си. След това имитирайте охлюв. Комбинацията трудно/лесно ще направи краката ви силни и ще подобри издръжливостта ви.

Както и да подходите към сесията си обаче...

Следвайте себе си

Професионалните колоездачи са "стадни животни" и това е чудесно. Забавлявайте се в компанията на приятелите си, но най-вече се ръководете от тренировъчните си цели.

Ако другите нямат желание да се съобразяват с избрания от вас маршрут и интензитет, по-добре карайте сами. Групата ще ви настигне в друго спортно предизвикателство, в което екипната игра ще е много по-важна. Например, в екстремното спускане с рафт?

Освен това нека ви напомним, че...

Трудното е задължително

Много хора предпочитат да започнат с по-лесните задачи. Но в колоезденето и във всеки друг спорт е задължително да обърнете схемата. Защо? За да направите прогреса наистина възможен.

Ужасно мразите да карате по наклон, защото е трудно? Значи трябва да го правите - само така ще си осигурите спортно постижение.

Междувременно: тренирайте

Нека фитнес залата се превърне в любимия мол на тялото ви. Посещавайте клуба поне два пъти седмично, за да укрепите големите мускулни групи. Естествено, всяка друга физическа дейност ще ви помогне да осъществите целите, които сте си поставили в колоезденето.

Тренирайте и ума обаче. В много от случаите той се оказва неизменен помощник във физически изпитания. Мислете позитивно и включете въображението на шест :) 

И на последно място, макар и не по важност, хранете се правилно! Това означава да снабдявате организма си с необходимите му нутриенти. Заредете с подходящо "гориво", но най-вече - с вашата специфична хранителна формула.

И, разбира се, забавлявайте се!

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май