Стъпка по стъпка в тениса на маса

Жонглиране с топче
Стъпка по стъпка в тениса на маса

Преди да стартираме новото ви тенис приключение, ще си позволим да отворим една малка скоба и най-любезно да ви помолим: Не се отказвайте!

От нищо не се отказвайте. Нито от тениса. Нито от фитнеса. Нито от мечтите си. Усъвършенствайте уменията си, опитвайте нови неща и най-важното: забавлявайте се, докато го правите. Затваряме скобата и продължаваме с тенис.

Ръце-крака-мисъл-топче 

След като миналата седмица треньорът ни по тенис на маса Петър Караджов най-любезно ни показа как да държим правилно ракетата (тук!), днес заедно с него ще... жонглираме :)

Защото преди да започне същинската игра, всеки начинаещ трябва да усвои така необходимото умение не само в тениса, но в редица други ситуации, наречено координация.

Затова бързо взимайте топчето и започвайте! Жонглирайте първо с хват за форхенд, или за т. нар. дланен удар, за който ще си говорим малко по-нататък. После пробвайте хват за обратен удар (бекхенд). А накрая редувайте бекхенд и форхенд, докато се изморите. Или докато топчето не изневери на ракетата... със земята.

Освен че ще развие координацията ви, това движение ще съдейства за по-бързата ви концентрация и за ловкостта ви. Може да го правите и вкъщи – всеки път, когато почувствате абсолютна невъзможност да се фокусирате в нещо.

Е, как се справяте? Скачайте във видеото, за да подобрите рекордите си : )

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май