Спортувай, България! Седмица 1

Сашо и Боян изръшкаха Видин, Враца, Плевен и Велико Търново. И оцеляха!
Спортувай, България! Седмица 1

Лесен ли е здравословният начин на живот? Има ли условия за разнообразни спортове у нас или сме ограничени в определени дисциплини? Изобщо, достъпно ли е да бъдеш активен в България? На тези и още въпроси ще отговарят Александър и Боян от Sportuvai.bg, които обикалят страната и пробват различни физически предизвикателства. Кампанията "Спортувай, България!", която стартира на 2 април и ще продължи 25 дни, включва 14 населени места, в които двамата герои ще се впуснат в над 30 спорта.

Първата седмица от инициативата мина, а ето и какво правиха нашите колеги:

Всичко започна във Видин, където Сашо и Боян не успяха да се включат в тренировката по кану-каяк заради неблагоприятните условия в язовира. Но поне обиколиха града на колела :)

Следващите два дни бяха във Враца, където танцуваха, включително брейк (или поне опитаха), катериха се, ходиха в приключенски парк и направиха страхотна тренировка по борба.

На 5 април отидоха в Плевен, където Железният човек Слави им разказа играта, стопи им лагерите и им спря тока с една 15-минутна сесия кросфит на открито :) Обаче ние много се гордеем с нашите момчета, защото все пак се справиха с предизвикателството. Сашо научи що е то пудовка и как се прескача, а Боян установи, че дори нещо толкова машинално като дишането може да бъде трудно.

С жестока мускулна треска амбициозните момчета прекараха уикенда във Велико Търново, където яздиха коне, а след това им спретнаха и импровизирано рали. Як адреналин! Освен това се оказа, че в старата столица има спортен празник по същото време :)

Да, седмицата беше дълга, остават още 2, а ние имаме подозрения, че в София ще се върнат едни съвсем нови Боян и Сашо, които трудно ще разпознаем.

Вижте снимки от седмицата в галерията ни, а иначе можете да следите спортните им подвизи ежедневно тук или на страницата им във фейсбук. Не забравяйте, че можете да се сдобиете и с чисто ново колело: вижте как тук.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май