Спортно вдъхновение: Невъзможното

Винаги има начин
Спортно вдъхновение: Невъзможното

Призовавам ви да прочетете следните редове с всичкото внимание, на което сте способни: "...колкото ще да е трудно нещо, щом бъде направено дори веднъж, става далеч по-лесно и ще се повтаря често. Дори когато някой грамаден планински връх бъде покорен от яки мъже след векове на провалени изкачвания, броени десетилетия по-късно престарели баби ще изкачват върха, за да си пият чая горе, и ще се мотаят напред-назад да си търсят очилата."*

Ето това е всичко, което трябва да знаете за относителното и крайно разтегливо понятие за невъзможно. Ако не беше така, днес още щяхме да живеем в пещери и да знаем, че земята е плоска. Нямаше да има световен атлас, авиация и космонавтика. Нямаше да има спортове, в които хората да се състезават със себе си и помежду си. Думи като "изобретение", "откритие", "подвиг" и "рекорд" щяха да са непознати на човечеството. Планетата ни щеше да е едно много скучно и тъжно място.

Кои са знанията, уменията, качествата, професията, фигурата и здравето, за които мечтаете? Бъдете сигурни, че някой вече е постигнал тези неща. Вас какво ви спира?

 

* Из "Маскарад", Тери Пратчет, Преводач: Владимир Зарков, ИК "ВУЗЕВ" — "АРХОНТ-В" ООД, София, 2002 г.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май