Спасявай се! Надбягай зомбитата

Живите мъртви идват и този път е по-забавно, отколкото си представяте
Спасявай се! Надбягай зомбитата

Искате да излезете от залата и да потичате навън, но джогингът на открито също не е най-забавното занимание на света, нали? А и играта "Зомбита, бягай!" ще се появи на пазара след още известно време... Дааа, скучно!

Ние обаче смятаме да ви запознаем с едно страхотно състезание, което се провежда в САЩ. Много се надяваме някой ден да прекоси Океана и да стигне и до нас, ако ние не отидем до там първи :)

Нарича се Run For Your Lives, което, преведено на български, значи буквално "Тичай за живота си" или по-точното "Спасявай се!". Това обаче не е просто надпревара, в която участниците търчат по някакво трасе. О, не!

Както може би се досещате, тук съревнованието добива апокалиптични измерения, тъй като кървави зомбита преследват участниците и се опитват да си откъснат парче от тях или да им отмъкнат мозъка за десерт. Е, преувеличаваме, но това е, защото една миниатюрна част от екипа ни е фен на живите мъртви, които чудесно се комбинират с надбягване :)

Идеята

Run For Your Lives се провежда на обширни открити терени, а разстоянието, което трябва да се измине, е 5 км.

Run For Your LivesНа участниците предварително се раздават колани с флагчета, които представляват тяхната "кръв". Целта на зомбитата е да откъсват флагчетата и, ако успеят да съберат всички от колана на някой играч, той "умира".

Това обаче не е всичко :) Трасето на състезанието не е гладко – препятствията са навсякъде. Някои от тях са естествени, други са направени от организаторите. Могат да се заобикалят, но играчите, които направят това, не получават награди, независимо от класирането си.

На различни места са скрити бонус пакети с кръв, които могат да спасят живота на бегач, дори той да е останал без флагчета.

Естествено, има старт и финал, но пътят между тях не е права линия – всеки може да пробяга разстоянието по свой маршрут, а зомбитата и препятствията са... навсякъде.

Зомбитата

Работят на смени, срещу което получават неуточнено заплащане. Превръщат се в зомбита в специален Център за трансформиране (гримьорна).

Трябва да преследват бягащите и да им отнемат от кръвта. Това става по конкретни правила, като физически контакт с участниците е абсолютно забранен.

Run For Your Lives

Препятствията

Най-често включват кал, вода и понякога – кръв. На състезателите се налага да се катерят, да пълзят, да ходят като патета, да се гмуркат и т.н., за да стигнат до финала живи.

Run For Your Lives

Run For Your Lives

Наградите

Участниците са разделени по възрастови групи, общо 4, и всеки от тях получава тениска и номер преди началото. В допълнителна дивизия се регистрират хора, които са минали през каквото и да е военно обучение и/или служба.

Run For Your LivesВсички получават по една безплатна бира след края на състезанието, както и покана за Апокалиптично парти. Освен това преминават тренировъчен курс за напреднали за справяне с истински зомби апокалипсис.

Онези, които стигнат живи до финала, печелят медал, а всички, които са останали без кръв, претърпяват зомби трансформация.

Публиката, която получава достъп до специални места за наблюдение, се регистрира предварително. След това всички са поканени на Партито. А, да, според организаторите, всички печелят и махмурлук накрая :)

Състезанията

През 2012 г. са планирани общо 11 локации в САЩ, където ще се проведат апокалиптични надбягвания със зомбита. Те са в различни щати и ще се състоят от началото на май до средата на декември.

Трасетата, препятствията и местата за спане (къмпинги, временни лагери и т.н.) се обявяват няколко седмици по-рано.

Цената за участие във всяко състезание е 77 долара при предварителна регистрация и 10 долара повече в последните 2 седмици до крайния срок за записване. Публиката плаща 32 долара, като са възможни и по-ниски цени на билетите.

Има и други бонуси, съпътстващи събития и изненади, които само ни карат още повече да искаме да се включим в състезанието. Уви, засега това няма да стане, но защо пък да не си организираме нещо подобно тук, а?... Не подминавайте и галерията, забавно е :)

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май