Сноукайт пред Айфеловата кула

Миговете слава на един мечтател
Сноукайт пред Айфеловата кула

Кажете, какво е общото между Едит Пиаф и карането на сноукайт, а? Знам, че някои от вас вече си представят френската прима, яхнала прототип на сноуборда, но връзката е много по-специална. Защото навръх 2011-тата година един млад мъж и неговите приятели решават да се възползват от рехавия сняг във френската столица и се изповядват в любов на любимия си спорт пред най-популярния символ на Париж. Лудите глави запечатват всичко това на видео и в готовия му вид го сервират на зрителите с не какъв да е музикален фон, а незабравимия рефрен Non, je ne regrette rien...

Както може би сами сте се убедили, сноукайтът е спорт забавен, но и сериозен. Най-малкото, за да се справяте с него, трябва да притежавате добра координация и сила в цялото тяло. В противен случай (но не е изключено да се случи и на най-добрите) ще се "радвате" на извадени рамене, натъртени гърбове и колене, а при лош късмет и на редица счупвания.

Имайки предвид това се възхищавам и учудвам на ентусиазма на хората, които карат сноукайт върху съвсем тънка снежна покривка. И то в градски условия. Но явно за истинските спортни романтици всичко това е по-маловажно от малката победа на тяло и дух, ознаменувана пред Айфеловата кула. Насладете се.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април