Скандал на върха на мъжкия тенис

Джокович срещу Федерер и Надал
Скандал на върха на мъжкия тенис

Преди няколко дни сръбският вестник "Курир" публикува интервю със Сърджан Джокович – бащата на световния номер 1, в което той меко казано използва много остри думи по отношение на двама от най-големите съперници на сина си – Рафаел Надал и Роджър Федерер. Джокович - старши казва, че Надал и Федерер са лицемерни и показват едно лице пред медиите, а в живота съвсем друго.

За отношенията между сина си и Надал, Сърджан казва: " Рафаел му беше най-добрият приятел на тура, но само докато печелеше. Когато нещата се промениха, той спря да бъде толкова приятелски настроен."

За рекордьора по титли от Големия шлем – Федерер, бащата на Новак се изказва още по-остро: "Роджър Федерер може и да е най-добрият в историята, но като човек е точно обратното. Той атакува Новак по време на купа "Дейвис" в Женева, след като осъзна, че синът ми се очертава като негов наследник. Оттогава винаги се опитва да го дискредитира по някакъв начин. Новак притежава нещо, което те двамата нямат", добави Джокович-старши.

Рафаел Надал коментира изказването по този начин:

"Бащата на Джокович трябва първо да поговори със сина си, преди да започне да прави подобни коментари. Отношенията ми с Новак винаги са били добри и продължават да бъдат такива. Побеждавал съм го много пъти, той също е печелил много от мачовете помежду ни, но никога не сме имали каквито и да е било проблеми. Ако някога между нас се получи някакво неразбирателство, не е никакъв проблем двамата да го обсъдим и да изчистим недоразуменията".

От доста години Роджър Федерер не коментира отношенията си със семейство Джокович, след като на мач между него и Новак през 2007 г. родителите на сърбина го подразниха със силните си крясъци и опитите си да го разконцентрират. В пристъп на яд към това поведение той им изкрещя: "Млъкнете!"

Не е ясно само защо Сърджан Джокович създава изкуствено напрежение между сина си и двама от най-големите му противници на корта.

Още новини за големите имена на спорта има на нашата фейсбук страница.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май