Пътуваш до работа? Прави го с колело!

Една кампания на сдружение „Велоеволюция“, която иска да насърчи по-здравословния, ефективен и екологичен начин на транспортиране
Пътуваш до работа? Прави го с колело!

Всяка година по това време търсим и намираме начин да ти кажем колко е важно да имаш велосипед и да го използваш по предназначение. А последния път, когато проверихме, предназначението на колелото беше транспорт (удебелението не е плод на случайността), а не особено скъпа и екстравагантна закачалка за дрехи.

Тази година обаче не ни се налага да търсим начин, защото от сдружение "Велоеволюция" доста находчиво ни спестиха тази работа и на нас не ни остава нищо друго, освен да ги похвалим.

Имаш велосипед? Работиш*? Работното ти място не е вкъщи? Тази инициатива е за теб. Не за друго, ами защото това е може би оптималният начин да:

  • демонстрираме колко много сме станали

  • дадем пример на тези, които все още не са намерили волята да направят като нас

  • привлечем вниманието на хората, от които зависят транспортната политика и инфраструктурата

  • дадем поредния тласък на процесите, които вече текат и го правят в посока, която ни харесва.

Всъщност, за целта няма да е необходимо кой знае какво и е доста вероятно ти вече да го правиш, но съвсем неформално. Ходи до мястото, на което работиш, с велосипеда, който имаш. Регистрирай се на сайта на кампанията и споделяй с останалите участници разстоянията, които изминаваш всеки ден. Ако ли пък го правиш в компанията на колеги, сформирайте отбор и се състезавайте с представители на други организации.

Бъди готин, опазвай околната среда, грижи се за здравето и външния си вид, не заемай излишно място по улиците и в гаража и в края на месеца можеш да бъдеш отличен сред най-"работещите" велосипедисти. Звучи като сделка, не мислиш ли?

* И едно уточнение от организаторите: "работа е всяка цел в ежедневния ни живот, която изисква придвижване на близки или далечни разстояния в градска среда – работно място, училище, университет, но също и магазин, административно учреждение, среща с приятели, разходка, посещение на място за развлечение и др." Обожаваме широките понятия!

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април