Парфюмът и тренировката – какво е важно при избора му

Понякога ефектът от парфюма може да е обратен
Парфюмът и тренировката – какво е важно при избора му

Изпотяването никога не е в услуга на приятния аромат на тялото ни, затова в тези случаи често решаваме да замаскираме миризмата с парфюм. Това обаче може да влоши ситуацията.

Не бива да се тревожим, ако сме склонни да се потим много по време на тренировка. За да се предпазим от неприятните аромати, предлагаме някои полезни съвети.

Да използваме рол-он

Ако използваме дезодоранти или парфюми под формата на спрей, трябва да имаме предвид, че повечето от тях са на основата на алкохол. Освен това те се задържат за по-дълго върху дрехите.

По време на тренировка се нуждаем от нещо, което разнася аромата директно върху кожата, затова най-добре е да се използват рол-он дезодоранти или парфюми.

Да го използваме 20 минути преди тренировка

Това дава възможност повече от частиците в продукта да се разсеят. Това правило е особено важно, ако тренираме в ограничено пространство.

Да избягваме употребата на плодови и билкови аромати

Билковите и плодови нотки обикновено са леки и по-малко забележими от не толкова чувствителните носове.

Препоръчително е да не се използват и по-тежки аромати, тъй като те могат да подействат изключително разсейващо на мозъка. Затова е добре да избираме по-свежи миризми, които да оставят точно това чувство – на свежест, преди и по време на тренировката.

Ако сме склонни да се потим прекалено много по време на тренировка, ето няколко съвета как да се справим с този проблем.

Да носим подходящи дрехи

Трябва да избягваме синтетични тъкани, които да заменим с памучни, когато тренираме, тъй като те позволяват свободно преминаване на въздуха и намаляват риска от прекомерно изпотяване.

Ако краката ни се изпотяват много, трябва да се уверим, че носим спортни чорапи или такива, които са изработени от естествени влакна, вместо синтетични.

Да пием много вода

Много е важно да поддържаме тялото си хидратирано през цялото време, тъй като това намалява телесната температура и в резултат се потим по-малко. За предпочитане са студените напитки.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април