Най-най велосипеди

Защо да е по, като може да е най?
Най-най велосипеди

Почти не познаваме човек, който да не се гордее с велосипеда си. Независимо дали е най-разбрицаната таратайка в София или пък му е коствало десетки хиляди левове, то си е неговото колело и винаги ще бъде паркирано на онова специално място в сърцето му, откъдето дори и най-сръчният велоджамбазин не може да го открадне.

В този смисъл може да се каже, че всеки велосипед е най-специален, но не можем да отречем, че има някои возила, които са още по-най-специални от всички останали. Като ето тези претенденти за световна слава, например:

Най-висок велосипед

Или както го е кръстил създателят му Ричи Тримбъл "Stoopid Tall”. Става дума за много тежко модифициран байк, който достига височина от 4,4 метра. Разходката с него изглежда по този начин. И не, не се спира дори и на червено, защото от тази височина се пада доста зле :)

Най-дълъг велосипед

Тук има един безспорен победител и един нелепо изглеждащ в неговата светлина претендент.

Рекордьорът е дело на холандеца Mijl van Maers Werkploeg и е с дължина от близо 36 метра. Управлява се от двама души – един, който задава посоката на движение отпред, и друг, който върти педалите отзад. 971827wikirecords.com

Претендентът е изработен в индонезийското село Блауе. Той е дълъг едва 26 метра, но пък за сметка на това се управлява еднолично. Официално признат е за първенец на Индонезия, пък...971828imgur.com

Най-бърз велосипед

Отново ще ви зарадваме с два чудесни екземпляра. Единият е на французина Ерик Барон, известен още като Червения барон. С него е поставен рекордът за най-бързо спускане по сняг с шеметните 217 км/ч. Същият човек е велосипедирал по нажежена лава през 2000 г., а две години по-късно поставя и рекорд за най-бързо спускане по чакъл, след което пада и си чупи няколко ребра. Всичко това можете да видите на едно място ето тук:

Другият дори не прилича на колело, но пък за сметка на това е направен от кевлар и фибростъкло и велосипедистът Греъм Обрий възнамерява да почупи с него рекорда за максимална скорост на педалиране по права отсечка, който е 133 км/ч. Нещо като свръхскоростен куфар с пасажер, ако ни извините за сравнението...

Най-опасен велосипед

Ами... вместо заключение на статията. Колкото е забавно, толкова си е и плашещо. Но тук думите са безсилни, затова по-добре вижте сами: 

Ще ни намерите онлайн и на https://www.facebook.com/FitWell.bg. Там почти всеки ден се случва нещо най. 

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май