На крачка от контузията? Попитайте краката си!

Чуйте какво ви казват и се погрижете за тях
На крачка от контузията? Попитайте краката си!

Много лоша идея е да пренебрегвате това, което се опитват да ви споделят ходилата особено когато ги въвличате в продължителен джогинг. Фактите говорят, че несъобразяването със състоянието и нуждите на последните, може да доведе до сериозни контузии и редица здравословни проблеми.

"Стъпалата са като основата на къща", казва американският здравен специалисти Рой Дефрансис. "Ако тази основа не е стабилна, съществува реална опасност домът ви да се срути", твърди той.

За това им бъдете приятели: те ще сигнализират, ако ги използвате неправилно. Ето няколко "намигвания", на които сте повече от длъжни да обърнете подобаващо внимание.

В противен случай маратонът ще ви избяга, не вие - него.

 

Черни нокти на пръстите на краката

Оцветяването на ноктите в черно е често наблюдавано явление при бегачите на дълги разстояния. И още по-често то се дължи на неразумно поддържан педикюр.

Ако, например, краят на нокътя се опира в обувката, основата му става доста подвижна и движението й може да причини кървене под повърхността.

От друга страна, тесните спортни обувки също имат потенциал да създадат редица проблеми. По тази причина е добре да купувате половин номер по-голям от вашия, за да осигурите свобода на пръстите си.

Обаче идеята не е да плувате в тях, а да ги чувствате достатъчно удобни, за да ви подготвят те за предстоящото спортно предизвикателство.

Може да се сдобиете с нестандартно оцветяване на ноктите и ако твърде много тичате по наклон. За това за известно време заложете на равна настилка, а не на опасни интервали в пейзажа.

Добрата новина е, че ако се погрижите за ноктите си, след няколко месеца черната част ще падне и ще ви израснат нови и здрави.

Внимание: Задължително се обадете на лекар, ако болката е силна или изпитвате перманентно неудобство.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май