Мантра за тичане

Имате ли такава?
Мантра за тичане

Правилна техника, удобни обувки и редовни сесии – това са основните правила за успешен джогинг. Но има още едно. Бихте могли да постигнете страхотни резултати в бягането, ако си измислите подходяща мантра, която да придружава последното.

 

Давай, тичай!

Санскритската дума "мантра" се състои от корена "manas" - съзнание, и наставката "tra" – инструмент, средство. Буквално означава "средство на съзнанието".

Става въпрос за дума или кратка фраза, която се използва в медитацията, с цел съсредоточаване на ума върху конкретна задача.

Всъщност повтарянето на подбрани думи по време на сесия ви помага да останете фокусирани и да изпълните поставените цели. Това смятат специалисти.

Най-лошото нещо, което може да направите в джогинг сесията си, е да се съсредоточите върху умората и болката в краката.

Обратното, избраната от вас комбинация от думи трябва да прогони негативните мисли и да ви помогне да преодолеете неразположението.

Разбира се, никога не преувеличавайте значението на вълшебната фраза. Ако се почувствате твърде уморени или неспособни да тичате повече, трябва да се доверите най-вече на гласа на тялото, а не да се насилвате излишно.

Все пак нека видим коя би могла да е успешната мантра:

 

Кратката


Не се престаравайте. Тя трябва да е фраза, а не новела. В крайна сметка, когато сте физически изморени, нямате нужда от нещо дълго и объркващо, трудно за запомняне.

Съчинете мантра, която може да изречете наум (или на глас) за по-малко от пет секунди.

 

Позитивната


Помислете за проблема, който ви тормози и се опитайте да го преобразувате словесно. Например, ако се чувствате слаби, мантрата ви трябва да звучи така: "Силен съм!"

 

Енергичната


Добре би било да се спрете на израз или фраза, които съдържат в себе си активни глаголи или думи като "бърз", "силен", "движение", "сила".

 

*Същия ефект постигат и енергичните мелодии и песни с вдъхновяващ текст. Доказано е, че ако им се доверите, може да повишите качеството на сесията си двойно.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май