Мажоретки в прелестни пози

Мхм...
Мажоретки в прелестни пози

И ние можем да пишем сензационни заглавия, да. Кажете сега, какво си представяте, когато чуете думата "мажоретка"? Истината е, че в България имаме съвсем бегло понятие от въпросното занимание, но в близо 2/3 от случаите в ума ни изникват оскъдно облечени мадами, които вият кръшни снаги и скандират в опит да повдигнат духа на участниците в различни отборни игри. Американска история.

Да, историята е съвсем американска и води началото си от 1877 година, когато бейзболният и футболен отбор на университета Принстън се сдобива със свое официално скандиране, което се подвиква от техни поддръжници на мачове. Малко по-късно мажоретирането се превръща в организирано занимание, изпълняващо се от групи момчета, а в началото на следващия век в него постепенно започват да навлизат и дамите. Понастоящем около 97% от всички мажоретки са от женски пол.

Това, което правят те, спокойно може да мине за цял отделен спорт. Перфектно хореографираните съчетания включват елементи от гимнастиката, танци, подскоци и фигури, чието изпълнение изискват солидна физическа подготовка.

Още интересни материали с подвеждащи заглавия предлагаме редовно на https://www.facebook.com/FitWell.bg

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април