Как да се възстановим след карането на ски

Как да се възстановим след карането на ски

Повече от ясно е, че ако човек не се възстановява пълноценно от тренировките или пък от периоди на засилена двигателна активност, той неминуемо ще започне да разгражда мускулната си тъкан. Това правило важи и за карането на ски или сноуборд. При здраво практикуване на белите спортове някъде след 45-та минута човек започва да чувства краката си като налети с олово. Оттук нататък организмът включва в действие един процес, известен сред експертите като неоглюкогенезис.

1800031

Щом се задейства неоглюкогенезисът, тялото започва да разгражда мускулна тъкан и да я превръща в енергия още няколко часа, след като сте слезли от ските и дори сте взели един топъл душ.

1800033

При това положение – ако не се погрижите навреме да възстановите загубите, на другата сутрин ще сте загубили със сигурност част от мускулната си тъкан. Ще разберете този факт и от яката мускулна треска, която едва ли ще ви мотивира, за да излезете отново на пистата.

1800023

Специалистите, които се занимават със спортна психология, твърдят, че тази болка се нрави на повечето скиори и сноубордисти, тъй като тя ги кара да вярват, че са карали яко.

1800027

И все пак – за да се предпазите от неоглюкогенезиса, е необходимо само да вземете една чаена лъжичка аминокиселини с разклонена верига (BCAA’s) преди да излезете на пистата и още две след края на ски деня.

1800025

Ако независимо от това, почувствате отново болки в краката, ще трябва да вземете преди лягане още една мерителна лъжичка от аминокиселините.

ключови думи:
възстановяване ски

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май